Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Ole Olsen ·

  Symptombehandling eller nytænkning

  Maria, en STOR TAK for dit indlæg om et grundlæggende problem i vores samfund i dag, om hvordan vi skaber tillidsfulde og udadvendte børn via den nødvendige omsorg.

  De børn som får den gode start i livet, er dem, som senere er med til at udvikle vort samfund positivt. De er åbne overfor andre, og har via dialog og læring lært, hvad der er rigtigt og forkert. De ser ikke skævt til andre - hvis kognitive evner er begrænset, eller har andre kulturer, hudfarver eller opfattelser – men, de søger nye muligheder og skaber samhørighed og modarbejder krig og ufred.

  Udsagn som ”forældrene skal tage vare på deres børn, indtil de er to år”, kan være meget rigtig for de ressourcestærke forældre. Men er det det rigtige for alle børn og forældre? Jeg tror, at mange gerne ville, men familierne skal også tjene penge, og gavne samfundet. Andre forældre, opfatter det som en gave til børnene, at de får professionel pædagogisk hjælp til at give børnene den fornødne omsorg og integration med andre børn.

  Når politikere og andre taler om ”hvor skal pengene komme fra” - ja, så må vi have fat i de beslutningstagere ”som kan tænke ud af boxen”. Forestil jer de store besparelser der kan opnås, ved et mindre behov for støtte til personer senere i livet. Personer, som eksempelvis indgår i bandemiljøer (hvor de har fundet samhørighed). Personer uden respekt og forståelse for andre, som havner på institutioner og fængsler, og hvor der er behov for store ressourcer, til at hjælpe dem tilbage på plads i samfundet.

  Omsorg er en investering i børnene, som på lang sigt vil gavne samfundet og os alle.

  Jeg håber, du kommer med flere indlæg, som kan virke som en øjenåbner for ansvarlige beslutningstagere.

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal