Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anders Beich · Formand Dansk Selskab for Almen Medicin

  Til fare for patientsikkerheden

  Det er alligevel overraskende, at landets sundhedsminister beder lægerne tage chancer og nedgør de faglige og videnskabelige argumenter i denne kontrovers.
  "vi skal søge viden og få erfaringer" siger ministeren - det er vi enige i i lægelige kredse. Når man i alle andre sammenhænge kører protokollerede og kliniske forsøg med nye behandlinger, så er det for at få den viden og de erfaringer. På denne måde kan man blive klogere. Det kan man ikke ved først at udbrede efterspørgsel og brug af en stor bunke plantedele og så sige at man vil lave forskning bagefter.
  "Skal vi lykkes med at gøre forsøg til konkret fremtidssikret praksis, er der ikke tvivl om, at vi er nødt til at turde tage en chance og eksperimentere" siger ministeren. Hvis ministeren er citeret korrekt, så handler det jo åbenlyst ikke om at blive klogere på om behandling med cannabisplantedele som medicin. Det handler om at få det gjort til implementeret praksis. Det handler om eksport og økonomi, og det er jo områder hvor der givetvis må tages risici, det skal vi dog ikke gøre os kloge på.
  Men vi kan ikke som læger tage ansvar for, uden at det fremgår klart, at der er tale om forsøgsdeltagelse, med alt hvad dertil hører af information og samtykke, at eksperimentere med vores patienter. Det ville være både ufagligt, uvidenskabeligt og uetisk.
  med venlig hilsen

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement