Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Janus Tarp · Formand for UlykkesPatientForeningen og PolioForeningen

  Mere forskning

  UlykkesPatientForeningen, der er en forening for blandt andet mennesker med rygmarvsskader, er tilfreds med, at stadigt flere patienter i målgrupperne får adgang til medicinsk cannabis, ligesom det er positivt, at stadigt flere læger vælger at udskrive cannabis til medicinsk brug. Vi kunne dog godt tænke os, at det bliver endnu nemmere for patienterne i målgruppen at få adgang til medicinsk cannabis, da mange patienter fortsat må lede efter en læge, der vil udskrive det til dem. Den form for lægeshopping er ikke en god løsning.

  Vi er enige med ministeren i, at der er et behov for, at der bliver tilført flere midler til forskningsområdet. Man kunne måske forestille sig, at det skete sammen med producenterne af medicinsk cannabis, da de jo også må have en egeninteresse i at kunne dokumentere effekten af deres præparater?

  Vi vil gerne opfordre til, at der kommer turbo på forskningen, så vi kan blive klogere på virkningen af medicinsk cannabis, herunder om andre patientgrupper også kunne have glæde af det. Når der er et anerkendt videnskabeligt grundlag for at sige, om medicinsk cannabis virker, så vil det også få lægestanden til at bakke op.

Prøv eu gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement