Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Lars Uthsen Holm Jakobsen · Bygningssnedker

  Nr. Økse Sø Vindmøllepark, Jammerbugt kommune.

  Nr. Økse Sø Vindmøllepark, Jammerbugt Kommune kan desværre blive endeligt vedtaget på byrådsmødet d. 20. september 2018 og det er med meget stor beklagelse, samt megen frygt. Det er 5 minutter i 12, hvis vedtagelsen af mega vindmøllerne skal standses. Hvis de skal stadses, ja, så er det fra et af de lag der ligger over byrådet og derfor håber jeg meget på der bliver læst med her fra diverse politikere, så vedtagelsen kan blive skrinlagt. Der er tidligere byrådsmedlemmer fra hele landet der udtaler, at havde de dog blot vidst bedre, så havde de ikke stemt for mega vindmøllerne, da de var på dagsordenen. Det fortæller en hel del om, at disse møller er meget til gene for de der bor i området hvor de opstilles, men bagefter er det for sent at opdage sin fejl. Derfor bør det ikke ske en gang mere her i Jammerbugt Kommune. Der er så mange beviser for at den lavfrekvente støj er skadelig både for dyr og mennesker, hvis man taler med de der bor i nævnte områder. derfor er det mig en gåde, hvordan man nu igen, på trods af massive borger protester (ca. 250 indsigelser imod møllerne) og ca. 50 ansøgninger om værditabs erstatninger på ejendommene alligevel tromler borgerne ned ved at tilsidesætte alle indsigelser mv. Politikerne i kommunen skulle jo være til for os borgere, hvilket de altså ikke er i Jammerbugt kommune, der er topstyret og uden empati for borgernes ve og vel. Nej her skal vi blot betale vores skat og så skal vi ellers ikke blande os i mere.
  Den grønne omstilling til vindenergi er virkelig god og den støtter vi fuldt ud. Men når nu vindmøllerne er blevet billigere at opsætte på havet, hvorfor fortsætter man så med at opsætte landbaserede vindmøller, som tilstadighed i høj grad vil genere de borgere der bor i områderne omkring dem..? Hvordan kan man som politiker tro, at man får en hel befolkning med sig på den grønne omstilling til vedvarende energi, når man så samtidigt giver dem alvorlige problemer med helbredet, støj, etc. etc. Så er det min kæde hopper at og så ønsker mig tilbage til kulkraft værkerne og det der er værre.
  For kort tid siden blev der af folketinget vedtaget, at de landbaserede vindmøller skulle nedbringes med vist ca. 1800 møller, hvilket glæder mig meget. Men kæden hopper så også her af for mig, når der samtidigt kan opsættes nye landbasserede vindmøller, samt opsættes nye hvor de gamle er udtjente, som det sker ved Nr. Økse Sø Vindmølle park, blot med mega møller i stedet for de halvt så store, som vi godt kunne leve med. Hvorfor, når man først har vedtaget at nedbringe antallet af landbaserede vindmøller, hvorfor er det så ikke samtidigt lig med, at opsættelsen af nye møller og nye erstatningsmøller, ikke sættes på stand by, indtil der er pillet nok møller ned af dem der er ved at være udtjente, og så samtidigt udstede et totalt stop for opsættelse af nye erstatningsmøller indtil de ca 1800 møller er nedbragt. Alt andet giver absolut ingen mening. Som det er nu, så kan der sættes nye op både her og der, og samtidigt bliver det jo meget svært at nå målet med nedbringelsen af landbaserede vindmøller. Det er totalt over min forstand, og samtidigt vand på Jammerbugt Kommunes byråds (Vind)mølle.
  Byråds politikerne i Jammerbugt Kommune har tromlet os borgere ned uden overhovedet at høre på vores fortvivlelse mht. vindmøllerne, som er 150 meter høje, og med den helbreds mæssige skadelige lavfrekvente støj, som blot er en ud af mange ulemper ved vindmøllerne for os borgere i nær området. Det både være sig støj, vingeglimt i sollyset,
  Generne er bl.a. visuel forurening, støj, lavfrekvent støj, vingeglimt i solen, mv.,samt helbreds mæssige problemer både for dyr og mennesker. Derfor er det på tide, at folketingspolitikerne tager over, og stopper dette projekt som det første i rækken. Det er det sidste spinkle råb om hjælp og det skal gå hurtigt, som aller først beskrevet i dette indslag.
  I politikere har først givet os borgere en gulerod for at skulle synes godt om grøn energi, og så derefter kommer i med pisken og lader kommunerne tvinge alt det onde ned over os, og desværre gør de det gladeligt så længe der er penge i r.... af vindmøllerne, i form af penge til foreningslivet osv. MEN de penge kan vi nemt sagtens undvære, og hvis ikke, så hæv hellere end gerne i stedet kommuneskatten, når blot vi undgår disse megamøller. Vi flyttede på landet for at nyde naturen, men nu tvinger i os tilbage til byerne og lader dermed landet ligge øde hen. Er det det i vil ? Nej vel..!! Godt, så må i tage arbejdstøjet på og gerne i et hurtigt tempo. På forhånd tak fra en meget bekymret borger, samt rigtigt mange andre her på egnen.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal