Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Peter Beck Christiansen · Ex-EU ambassadør

  Undervurdering af Europa Kommissionen

  Bortset fra at jeg deler Lisbeth Ss klargøring af det gennemkorrupte britiske samfund, hvor de rigeste ikke vil bidrage men bestikker aviser og befolkningen med EU løgne for ikke at få kontrolleret deres skattely - så er min kommentar mere rettet til Vedby Rasmussens indlæg.

  Jeg arbejdede i Kommissionens udenrigstjeneste fra 1977 til 2009 og jeg ved ikke hvor mange gange i den tid danske forståsigpåere som han har tilkendegivet EF’s snarlige død. Og hver gang har det vist sig at som fugl Phønix har institutionen som sådan vist vejen fremad.
  Hvad man aldrig har forstået er den enorme intellektuelle kraft Europa Kommissionen besidder. Og det er ikke Kommisærerne, jeg taler om. Det er embedsmænd fra 27 lande der utrætteligt finder løsninger på problemerne - ofte i tæt samarbejde med medlemsstaternes embedsmænd- og baner vej for dem og siden overtaler Kommisærerne, ministerrådet og parlamentet gennem utallige møder på demokratisk facon. Om det ender i traktat eller ej er ikke så vigtigt.

  Mht Brexit har EK handlet korrekt på ethvert tidspunkt i de 27 resterende landes interesse - også Danmarks.

  Denne stille upåagtede kraft og intellektuelle styrke har gang på gang blevet undervurderet i det danske selvtilfredse, besserwissen mentalitets smørhul.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal