Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bertel Johansen · Maskinmester

  Britisk klassekamp - og de rige har vundet.

  Så lærte vi det: Professortitlen legitimerer først at postulere noget ud af den blå luft (integrationsmaskinen) og derefter påstå at den jo ikke virker, og vupti: Så er Brexit forklaret.
  Det ligner lidt for meget Holbergs: En Steen kan ikke flyve, Morlil kan ikke flyve, ergo er Morlil en Sten.

  Og påstanden om at EU har kæmpet med den økonomiske krise, som nær bragte euroen til fald, er jo lige så søgt. Euroen blev forsvaret med succes, og skulle nogle være i tvivl kan de jo se på valutakurserne. Kronen var bundet til Euroen, og dermed opdagede de fleste danske lønmodtagere heller ikke rigtigt at der var en krise. (man kunne jo bare lukke for TV - så var der ingen krise !)

  Men naturligvis klarer Stor Britannien sig også udenfor EU, på samme måde som alle andre lande udenfor EU klarer sig. Det er jo ikke verdens undergang, men blot et lokalt problem i Stor Britannien der formentligt vil volde en del vanskeligheder for deres middelklasse og underklassen, medens alle skattely-britterne og de lokale velhavere for længst har sikret sig og formuerne i anden valuta end pund.

  Brexit er først og fremmest en lokal britisk klassekamp - som de rige har vundet i en uhellig alliance med et naiv nationalhysterisk sammenrend af nostalgikere og fremmedhadere.
  og den såkaldte migrationskrise.

  Nille

  Ney det er vist nok, undtagen man kaster den.  Montanus

  I kand ikke flyve.  Nille

  Det er og sant.  Montanus

  Ergo, er Morlille en Steen?

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal