Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Claus Sønderkøge · Socialistisk økonom

  Det er alt for tidligt at forudsige noget om UK udenfor EU

  AT UK nok skal klare sig udenfor EU er der ingen der endnu ved ret meget om. Bilfabrikkerne som er en nøgleindustri tæller på knapper. Truslen kommer først og fremmest fra japanske virksomheder. Men i første omgang klarer de sig igennem med et devalueret £. Indtil videre er det begrænset hvor stor en del af finansindustrien der er flyttet. Og dem der er flyttet tog til Frankfurt aM.

  Den egentlige trussel er borgerkrigen i Nordirland. Det rumler hver eneste aften i Belfast bag jernmurene som lukkes hver aften og som adskiller kombattanterne. Religionskrigen er ikke glemt men alene lukket ned under et jernpanser. Utilfredsheden i Skotland er stigende og der skal forventes en ny folkeafstemning når UKs forhold til EU er afklaret. Tilslutningen til selvstændighed har været stigende i det seneste år.

  Summa summarum - det folkelige element koger og truer med at eksplodere uden en aftale for Nordirland. Det økonomiske udvikler sig først rigtigt om et par år hvor bilindustriens og fiskeriets forhold kendes nogenlunde. At UK bliver et fattigere land har finansministeren og nationalbankdirektøren forlængst set og meldt ud offentligt.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal