Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Michael Graatang · Direktør

  Stram op på sociale handleplaner

  LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud er helt enig med DH-formand Thorkild Olesen - der skal strammes op påkommunernes sociale handleplaner.

  LOS peger på at Folketinget bør stramme op, så socialtislynet får en pligt til at underrette kommunerne på personniveau, når kommunerne ikke har udarbejdet den lovpligtige handleplan.

  I dag står derr i loven at Socialtilsynet kan underrette kommunerne. Skal det have en virkning skal der stå:"Socialtilsynet skal underrette kommunerne, når der ikke findes de lovvpligtige handleplaner, ligesom Soialtilsynet skal følge op på at de lopligtige hanndleplaner udarbejdes.

  Ombudsmanden siger det i sin rapport, DH-formand Thorkild Olesen siger det LOS sisger det - og alle ved det - Folketinget gør tilsyneladende ikke noget ved det. Eller gør de?

  LOS har undersøgt sagen hos medlemmerne. Underrsøgelsen viste, at der i næsten halvdelen af sagerne ikke var den lovpligtige handleplan.

  Det er en lille tilretning med stor virkning, der ikke koster noget, idet kommunerne har fået midler til det i forbindelse med Barnets reform.

  Mvh.
  Michael Graatang
  Direktør i LOS

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal