Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anne-Marie Krogsbøll · ufrivillig datamalkeko i offentligt-private pengemændssamarbejder

  Sikke noget vrøvl....

  "Mange læger oplever i dag, at de mødes med en mistro, hvis de takker ja til at lave forskningssamarbejder med medicinalindustrien. Det afskrækker nogle af de dygtigste læger, vi har, fra at deltage."

  Der er god grund til mistro. Uafhængig forskning har den ene gang efter den anden vist, at industrisamarbejder forvrider forskningen og er til fare for folkesundheden.
  http://www.europereloaded.com/hpv-the-biggest-battle-is-being-fought-right-now/

  "Det er ærgerligt og burde ikke være nødvendigt, da vi i dag har rigtige gode regler for transparens.
  Når en læge samarbejder med industrien, er der fuld offentlighed om omfanget, og vi kan som samfund være trygge ved at lade det private og offentlige arbejde sammen."

  Vrøvl ! Se linket ovenfor. Læs f.eks. debatindlægget d. 3/10 2018 om uetisk brug af danske sundhedsdata:
  https://www.facebook.com/BevarTavshedspligten/

  Lægerne er ofte ikke gode til at indberette deres tilknytninger, det opdager man hurtigt, hvis man begynder at krydstjekke lægemiddelstyrelsens lister med udgivne forskningsartiklers oplysninger. Det er utroligt, hvad ledende forskere kan slippe af sted med ikke at opgive som tilknytning. Det er kun en glædelig udvikling, hvis flere læger er begyndt at få øjnene op for, at man sælger sin sjæl til djævlen via disse samarbejder.

  Filmen "Dødsårsag: Ukendt" (Cause of Death: Unknown)
  Filmen "The Bleeding Edge".
  Filmen "Kvinden fra Brest"
  Peter Gøtzsches bøger.

  Og der er masser af lignende viden her www.laegerudensponsor.dk.

  Industrisamarbejder om forskning styrer sundhedsvæsnets budgetter og tærer på disse - se Heine Andersen gode artikler og bøger.
  https://www.altinget.dk/forskning/artikel/professor-novo-milliarder-skaber-stoerre-problemer

  I stedet for at lade industrien oprette fonde, hvor de kan få mere end 100% skattefradrag for de midler de skyder i, og hvor de langt hen ad vejen kan styre forskningen i den for dem gunstige retning via disse midler, så burde man droppe disse skattefradrag, og bruge de mange milliarder, man sparer derved, på offentlig, uafhængig forskning. Selv Novos direktør var for få år siden ude og sige offentligt, at den banebrydende forskning kommer fra det offentlige - industrien stjæler bare ideerne og spinder guld på dem.

  Tankevækkende artikel i Ugeskrift for Læger: http://ugeskriftet.dk/nyhed/darligt-nyt-markant-flere-alvorlige-infektioner
  Der er forsket uendeligt meget i tiltagende alvorlige og modstandsdygtige infektioner - alligevel går det den forkerte vej. Hvorfor? Fordi man ikke tager ved lære af det, man forsker sig frem til. I stedet for at bruge de nødvendige midler på ordentlig rengøring, basal pleje, hygiejnesygeplejersker osv, og i stedet for at skære ned på misbruget af de livsvigtige antibiotika, så sparer man på de basale funktioner, og forsker videre og videre i nye midler m.m. - med det formål at undgå at skulle tage konsekvenserne af det, man udmærket ved i forvejen, nemlig at basal god pleje og rengøring, god ernæring og forsvarligt antibiotikaforbrug i befolkning og landbrug, sandsynligvis ville kunne klare en stor del af problemet. Tænk hvor megen lidelse og hvor mange menneskeliv man kunne spare, hvis man rettede sig efter, hvad man allerede ved på det punkt? Men det er der ikke penge i for industrien - tvært imod.

  For folkesundhedens skyld skal man nedbringe offentligt-private samarbejder i sundhedsvæsnet - ikke øge det. Disse samarbejder er en vederstyggelighed, som nogen gang nærmer sig forbrydelser mod menneskeheden. Skepsissen er velbegrundet.

Prøv eu gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement