Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • T R · Debattør

  Kriminalitet på Morten Koch tiden vs. i 2018

  Det er tankevækkende at i disse dage hvor den ene store svindelsag efter den anden ruller frem at man i DF stadigvæk har fokus på grænsekontrol som endnu et bevis på at man lever på Morten Koch tiden med en forestilling om at kriminalitet ano 2018 er den samme som den var i 50'erne.

  Omkring svindelsagerne var svaret fra DF i øvrigt bare at stramme op på skatte reglementet der også har sejlet i årevise herhjemme og så ellers få sig et 112 nummer til resten af landene i Europa, som tegn på at man virkelig lever på en anden planet og i en anden tid i det parti. Hertil kan også nævnes et stadigt større problem med hackning der i 2017 var oppe at runde 85 mia. IT kriminalitet er for længst havnet som nr. 1 på politiets liste af største problem indenfor kriminalitet og har været det i flere år.

  Men lad os for argumentationens skyld bringe DF fra 50'erne op til nutiden omkring deres elskede grænsekontrol problematik. For ganske vidst har man nappet 6000 mennesker, herunder en meget berømt "tændstikkemand" der åbenbart havde rygsækken fyldt med tændstikker som han havde tænkt sig at benytte til terror i Danmark :-). At man vist nok også kan købe tændstikker i Danmark havde han åbenbart ikke tænkt på :-)

  Men de 6000 mennesker defineres ikke nærmere andet end at "andre" altså også dækker over folk der har glemt sit pas - om det er 5000 eller 100 vides ikke omend man kan have sin tanker når tallet ikke ønsket oplyst nærmere.

  I samme periode har man foretaget knap 4 mio. stik prøve kontroller og altså har man taget det der svarer til 1,5 promille fra. Det er 4 mio. der har fået foretaget forsinkelser for personer og erhvervs drivende i 2 år og da tid er en konkurrence parameter for en virksomhed så er det åbenlyst en udgift der er påvirket erhvervslivet i Danmark siden gennemførelsen af grænsekontrollen - en udgift der er svær at sætte kroner og ører på omend EU selv har skønnet at total grænsekontrol i hele EU vil betyde et tab i mia. klassen. Det får vi nærmere syn for sagen når Brexit gennemføres d. 29/3 næste år hvad det betyder.

  Til gengæld er udgiften til mandskab og andet ved grænsekontrollen noget mere konkret nu og her i det den for de første 2 år løb op i ca. 1/2 mia. samtidig med at man holdt politiet beskæftigede væk fra andre opgaver såsom bande kriminalitet, der vel heller ikke er ligegyldig for dem der rent faktisk bor her i landet.

  Mao. i hvert fald 1/2 mia. for måske 6000 mennesker hvoraf nogle havde glemt sit pas, andre blev sat på et tog tilbage til Tyskland hvor de så kunne forsøge at komme ind igen og andre igen man kunne anholde for eks. narko.

  De der så endelig kom ind illegalt enten direkte via kontrollen uden at blive checket eller via de mange guidelines man eks. kan finde på youtube om fri passage ind til DK hvor man er sikre på ikke at blive checket hvad skal de så lave i Danmark som illegal?

  Man kan hverken få arbejde, bolig eller offentlig forsørgelse hvis man er illegal. Ja, man kan intet i Danmark som illegal bortset fra selvfølgelig at leve i underverden under jorden. Det er så her at DF ser en kæmpe trussel i at man har DK som mål igennem hele Europa hvor man ikke vil være illegal, men lige netop i DK? Det er altså lige hvis vi ser bort fra at langt de fleste illegale ifølge politiet er kommet her via asylansøger systemet. Altså afviste asylansøgere (en asylansøgers behandling tager ca. 6-8 uger).

  Så meget for effektiviteten i en hullet stik prøve grænsekontrol enhver der virkelig har noget at skjule med bare lidt hjerne snildt kan komme udenom hvis bare han har internet adgang.

  Samtidig med så løber der mia. sager afsted om hvidvask i Danske Bank, omfattende europæisk svindel og hackning - alt sammen som DF lader de andre partier om at håndtere imens de leger Folk og Røver i Kardemomme by endnu engang. Lige indtil vi efter d. 29/3 ved selvsyn kan få at se hvad en total grænsekontrol betyder når UK går ud af EU, for det bliver omkostninger og besværligheder vi ikke kan forestille os.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal