Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  En lille tut på landkortet...

  Som den lille tut på landkortet, som Danmark er, skal vi holde op med at tro, at vi kan klare os helt alene uden venskaber, tillidsforhold og samarbejde med andre mennesker og fællesskaber..
  Bla Christian d. IV var meget selvhævdende, egensindig og krigerisk overfor sin omverden. Han ragede til sig og var dybt engageret i heksejagt.
  Mange byer ender på -borg, fordi man var nødt til at bygge borge og mure fordi man i sin krigeriske og egoistiske adfærd var blevet nødt til at mure sig inde for at beskytte sig. Da han døde, var landet bankerot. Er det det, man vil?
  Vi har en kyststrækning på 7.300km. Det bliver noget af en opgave at få etableret en effektiv grænsekontrol hele vejen rundt. Men selvfølgelig, så kan bygningen af mure betyde kystsikring. Hvem ved hvad ?
  ....
  Selvfølgelig skal vi have styr på, hvem der bor og opholder sig i vores land. Udfordringen er, hvordan vi gør det.
  Den teknologiske udvikling og globaliseringen forudsætter, at vi i et ansvarligt samarbejde med vores omgivelser finder ordentlige løsninger på, at mennesker, -- som alle andre levende organismer,-- bevæger sig mod områder, hvor man i fred kan finde føde. Det er der jo intet nyt i.
  ....
  Bor et sted, hvor vi for kort tid siden så og hørte gæssene, der i store flokke søgte imod føde og levevilkår i et andet verdenshjørne. Pudsigt set mellemlander mange af dem på et område ved fjorden, hvor de åbenbart har erfaret sig til, at det jagtmæssigt set er et fredet område. Mennesker og dyr har altid instiktivt bevæget sig.
  Problemerne skal løses i ordentlighed og i fællesskab med andre.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal