Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Karsten Thomsen · lektor, PhD, Verdens Skove

  Eventyrligt CO2

  Det var alligevel pokkers! Carbon-kredsløbet har optaget mig både som forsker og underviser i mange år. Men jeg er alligevel aldrig stødt på forskere, der troede, at CO2 fra fossil afbrænding var anderledes end al anden CO2, og af så eventyrlig karakter, at det ikke kunne optages af træer!
  Jeg kan berolige med, at der absolut ikke er noget der tyder på, at det skulle forholde sig så galt. CO2 er lige slemt eller fredeligt, om det kommer fra afbrænding af træ eller af kul og koks. Træer adskiller sig derimod fra kul ved, at de optager CO2, mens kul ikke gør. Men det kræver, at træerne efterlades i live!
  At I har fundet, at Suserup Skov ikke længere skulle optage mere CO2 end den afgiver, HVERKEN i træer eller i jordbund, lyder opsigtsvækkende, ikke mindst når andre forskere ikke har fundet tilsvarende ophør af C-optag i en analyse af et stor antal europæiske skove helt op til 800 år, vha. C-flux-målinger (Luyssaert et al 2008). Direkte jordanalyser over tid har heller ikke vist ophør af C-optag.
  Det ville være interessant med referencer til publikationerne bag disse opdagelser om carbon i Suserup Skov.

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal