Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • John Foley ·

  Danmarks og befolkningens ret til privatliv og sikkerhed er alvorligt truet.

  Jeg er helt enig med Anne-Marie Krogsbølls i at Lisbeth Knudsen ikke i tilstrækkelig grad forholder sig til det vigtigste emne dvs. befolkningens ret til privatliv i en tvangsdigitaliseret og teknologifikseret tidsalder.
  Der er desværre alt for mange eksempler på, at Danmarks datasikkerhed er nødlidende, og at der er et ganske betragteligt sikkerhedsmæssigt efterslæb, som digitaliseringen indtil nu har medført.
  Politikere og embedsværket har alt for længe sovet i timen og været hovedårsagen til at Danmark er kommet bagud og er blevet dårligst i klassen blandt de nordiske lande, og nu placeret på en pinlig 36. plads i en global FN undersøgelse.
  Disse kendsgerninger står i skarp kontrast til at Danmark er udråbt som verdensmestre, når det drejer sig om offentlig digitalisering. Danmark er gået forrest når det gælder om at udnytte digitaliseringens og teknologiens fordele, men har glemt samtidig at sikre borgernes privatliv mod de datarøvere som alene tænker i profit ved udnyttelse af de milliarder af data tvangslagret i tusindvis af registre, der sammenkøres uden samtykke og oplysning til den enkelte borger. Troede egentligt at det kun var i totalitære lande at dette foregår, men Danmark er godt på vej til at bruge de samme metoder, som ellers kun er set i diktaturstater.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement