Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Søren Degnbol Pedersen · Strandskade

  Godt gået! Men….

  Fint og tankevækkende indlæg – tak for det!
  Gjorde mig den ulejlighed også at nærlæse ”Udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi 2019-2020” Og ja helt enig! Det ER en flagrende fugl der mangler styrefjerene! Imidlertid, det kan ikke blive anderledes ud fra den videns baserede baggrund der her er tale om!?
  Ydermere er jeg helt på linje med @Anne-Marie Krogsbøll – tak for skræppet.

  Tag nu seneste protest! Citat Jyllands-Posten:
  Læger advarer mod tvangsindsamling af fortroligt data! Et lovforslag fra Sundhedsministeriet pålægger læger at sende fortrolige sundhedsdata om patienterne ind i et digitalt superjournalregister uden at spørge eller informere patienterne. Forslaget bringer fortroligheden mellem den praktiserende læge og patienten i alvorlig fare, lyder advarslen fra Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), skriver Jyllands-Posten.
  Citat slut.
  Generelt herom! Inde i JP artiklen vinder lovforslaget ydermere støtte fra foreningen Danske Patienter v/ Direktør Morten Freil – en klar diskvalificerende holdning!
  Samt i den politiske omtale, anvendes i øvrigt brug af uklare eller slørende sprogtermer! Data delingen der vil ende i den digitale ”superjournalregister” som det så smukt formuleres! Deles imellem enten ”sundhedspersoner” eller måske lidt finere ”Praksissektoren”!?
  Imidlertid dækkende over den samme brede kam af aktører så som: Sosu, fysio, Zoneterapeuter, tandlæger etc.??
  Nævnte lovforslag bygger på en aftale mellem ALLE Folketingets partier.
  Dette handler om at sikre patienterne den bedste behandling? Argumentet er at en given ”behandler” kan opnå et samlet overblik over patientens sygejournal – så til helvede med patientens integritet og rettigheder!
  Har personligt aldrig oplevet en behandler der ikke liiiige skulle screene journalen ved HVERT lille møde!? Hvilket godt kan retfærdiggøres i et omfang – men ikke gøres til genstand for at overtrumfe patientens integritet og rettigheder!
  Et lovforslag der står i skrigende kontrast til de usammenhængende og til tider fromme planer i Udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi 2019-2020
  Oooog i hvert fald IKKE kan finde en passus under menneskerettighederne og den nye dataforordning – se især personfølsomme data!
  Hertil en lille men væsentlig lavpraktisk detalje:
  Med denne lov i hånden træder staten ind som direkte ansvarlig i fortrolighedsforholdet? Imellem patient og behandler. Og altså overtager ansvaret for ”sikring af persondataforordningens love! Ifh til det man så luftigt betegner som ”Sundhedspersoner” eller ”Praksissektoren” der ellers i forvejen, selektivt er favnet under straffeloven?
  Ydermere bør man vel ikke nævne alle de databrud og statslig sjusk i kamp-scala der ikke just indgyder tillid!
  Så man skyder med spredehagl som LK så rigtig skriver men er de rene hit-men når borgerne skal kanøfles!

Prøv forskning gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement