Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anne-Marie Krogsbøll · Dataslave for folkevalgte, men totalitært tænkende dataherremænd.

  Gode kritiske indlæg ovenfor....

  ... og inden vi om et øjeblik bliver skudt i skoene, at vi overdriver kritikken af det nye sundhedslovsforslag, og at dette forslag på ingen måde undergraver privatlivet, så hør lige indslaget i Orientering d. 15/11 kl. 16.22 , hvor en sundhedsjurist giver kritikerne, herunder bannerføreren for privatlivsrettigheder, Patientdataforeningen, ret.
  https://www.dr.dk/radio/p1/orientering/orientering-2018-11-15

  Hvis vi sammenligner privatlivet med en salami, så var denne salami tæt på hel og grundlovsbeskyttet for bare 10-15 år siden. Men siden da har politikere, forskere og andre beslutningstagere i det skjulte ved hjælp af salamimetoden skåret bid for bid af denne salami, så der nu kun er det yderste af den sidste pølsestump - den med snor om, som ingen gider spise, tilbage. Det er en gradvis forbrydelse - men et røveri bliver ikke mindre røveri af, at man røver bid for bid - tænk bare på Socialstyrelsessagen. Ingen vil vel frikende Britta Nielsen, fordi de 111 millioner er røvet bid for bid?

  Hvis man har mulighed for det (eks. hvis man har optaget den forleden, eller har VPN), kan man se den norske dokumentar "Kampen om fjordene". Denne giver et meget illustrativt, men sørgeligt billede, som også kan bruges på "Kampen om privatlivet". Man kan faktisk se den som en poetisk udgave af den danske kamp om retten til privatliv - hvor privatlivet kan ses som den smukke Hardangervidde, som voldtages af højspændingsmaster på trods af borgernes fredelige, men indædte og fortvivlede kamp for at bevare retten til lidt natur. Samme magtmisbrug, samme lovstridige mekanismer, som altid tages i brug, når staten vikles ind i alt for store pengeinteresser. Forbrydelser, som aldrig bliver efterforsket og retsforfulgt, fordi beslutningstagerne har magten (men ikke retten) på deres side.
  https://tv.nrk.no/program/KOID75002317/kampen-om-fjordane

  Uden privatliv, intet demokrati. Danmark ligner mere og mere Kina.


Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement