Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Jesper Lund ·

  1. behandling af borgerforslaget (B 9) i Folketinget

  Jeg har hørt hele debatten i Folketinget vedrørende Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af 18-årsmindstealder for omskæring af raske børn (B 9, borgerforslag) får at få et indblik i de begrundelser, som de politiske partier og politikere anvender for ikke at ville stemme for forslaget.

  Jeg vil i det følgende kun nævne de begrundelser, som jeg har hæftet mig ved. Alle partierne er tilsyneladende enige om at omskæring af drengebørn uden medicinsk indikation er uacceptabelt. Der er i hvert fald ingen af ordførerne, som ville have udsat deres egne drengebørn for omskæring.

  Begrundelser for ikke at stemme for forslaget:
  1) Forslaget legaliserer kvindeomskæring for kvinder, der er fyldt 18 år
  2) Af hensyn til den nationale sikkerhed og sikkerheden for vores udsendte soldater.
  3) Risiko for ulovlige risikofyldte omskæringer.
  4) Etisk Råd anbefaler ikke et forbud.
  5) Lægeforeningen anbefaler ikke et forbud selvom foreningen er modstander af omskæring af drengebørn, både af medicinske og etiske grunde.
  6) Stigmatisering af den jødiske og muslimske befolkningsgruppe.
  7) Hvorledes straffes ulovlig omskæring, og vil der blive indført en meldepligt ved konstatering af ulovlig omskæring?

  Enhedslisten og SF vil fjerne begrundelsen, at forslaget legaliserer kvindeomskæring for kvinder, der er fyldt 18 år. De vil lave et ændringsforslag, så B 9 kun vedrører drengebørn, så lovgivningen vedrørende omskæring af kvinder ikke ændres.

  Overordnet set undrer det mig at omskæring af drengebørn opfattes anderledes end omskæring af pigebørn, som nu er forbudt. De samme begrundelser imod et forbud mod omskæring af drengebørn kunne anvendes imod det nu indførte forbud mod omskæring af drengebørn. F.eks hvis et forbud mod omskæring af drengebørn skulle føre til ulovlige risikofyldte omskæringer af drengebørn, så burde forbudet mod omskæring af pigebørn fået samme konsekvens for pigebørn.

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement