Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Torsten Brinch ·

  Løs omgang med tal.

  Dan Meyrowitch skriver "I Danmark udføres der ifølge Sundhedsministeriet årligt ca. 4000 medicinsk begrundede omskæringer, "

  Men det er jo ikke rigtigt. Ministeriet har opgjort antallet til 3833 for året 2017, hvilket er det højeste antal, nogensinde, inden for et år. For 2015 og 2016 ligger tallene på hhv 3400 og 3600. Og tallene vedrører 'Operation for phimose', hvilket man ikke bare kan oversætte til 'medicinsk begrundede omskæringer'..

  "På den baggrund kan man estimere, at ca. 11-13 procent af samtlige danske mænd over et livsforløb vil blive omskåret af medicinske årsager."

  Det tvivler jeg på man(Dan Meyrowitch) kan, ikke på den baggrund. Et ikke ubetydeligt antal af de registrerede operationer for phimose inden for et givet år er reoperatoner af den samme patient. Dette gælder naturligvis også år til år, at der forekommer reoperationer af en patient der også tidligere er opereret. Desuden går Dan Meyrowitch jo som sagt ud fra blot et enkelt (og ret kraftigt oprundet) antal, der repræsenterer kun et enkelt år, 2017, Som er det højest målte årlige antal nogensinde.

Prøv uddannelse gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement