Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bente Stenfalk ·

  Hvem har gavn af 'diagnosen' funktionelle lidelser?

  TAK for denne artikel, hvor der endelig er en læge, som tør tage bladet fra munden.

  Læger må ikke bruge funktionelle lidelser som bekvem skraldespand, nej, og det burde kommunerne heller ikke gøre. Kommunerne benytter 'diagnosen' til at parkere syge borgere i uendelige psykiatriske aktiverings-tiltag som mindfulness, terapi og træning, ja, nogen kommuner har endda forsøgt sig med ulovlige metoder som at forsøge at tvinge syge borgere på psykofarmaka med trussel om at tage deres livsgrundlag fra dem, hvis de ikke makkede ret.

  Funktionelle lidelser fungerer som en sidste 'anbringelses-plads' for patienter, som man ikke vil koste mere udredning på.

  Funktionelle lidelser er jo OPRETTET af Sundhedsstyrelsen for at spare på dyre hospitalsundersøgelser, og det blev lovet kommunerne, at de med den 'diagnose' kunne undgå at langtidssyge kronikere kom på førtidspension.

  Det er helt rigtigt, at specialer skaber læger med ejerskab til deres specialer. Mht. funktionelle lidelser, så er det en lille flok psykiatere og Sundhedsstyrelsen, som uretmæssigt har taget ejerskab over dem.

  Det bevirker at borgere med fysiske sygdomme kan blive 'ejet' af psykiatere, som så får lov til at 'behandle' dem med psykiatriske tiltag, som mindfulness, terapi, træning og psykofarmaka, men disse 'behandlinger' gør ikke fysisk syge RASKE.

  Det er en skændsel, at fysisk sygdom på den måde opgives, fordi ingen specialer, andet end psykiatrien, har taget ejerskab over dem.

  Funktionelle lidelser er diagnosen, som INGEN ønsker sig. Tænk lige over det et øjeblik..

  Hvis man bliver syg, så vil man GERNE have en diagnose, for så kan der igangsættes en behandling, som der er evidens for. Men sådan er det ikke med funktionelle lidelser, der er ingen evidens for at psykiatriske behandlinger virker på fysisk sygdom, og mange patienter vil ikke have noget med 'diagnosen' at gøre. Det burde Sundhedsstyrelsen tage ad notam og ændre adfærd på.

  Ligeledes bør praktiserende læger tænke sig om en ekstra gang, før de leder fysisk syge patienterne over i psykiatrien, til stor skade for dem, også fremover i sundhedssystemet.

  Hvem, andre end kommunerne og Sundhedsstyrelsen, har også gavn af funktionelle lidelser?

  'Funktionelt' syge borgere holder en HÆR af psykiatere, terapeuter, coaches, sagsbehandlere, lægekonsulenter og mange andre med arbejde og løn, uden at blive RASK.
  Den psykiatriske pseudo-diagnose, funktionelle lidelser, forhindrer fysisk syge forsikringstagere i at få udbetalt sygeforsikringer eller arbejdsskadeforsikringer, idet de næsten aldrig udbetales til psykisk sygdom..
  Selskabet TrygFonden støtter forudbestilt 'funktionel forskning' med millioner af kroner, hvor resultatet altid viser hvor glimrende psykiatriske pseudo-behandlinger virker på fysisk sygdom, og hvorved deres Tryg-forsikringsselskaber kan undgå at udbetale ovenstående forsikringer, hvilket er beløb i million-klassen.

  Ringen er sluttet: Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser udsteder FL-diagnoser, forsikringsselskaberne benytter dem til at undgå udbetaligner, og selskabet TrygFonden betaler for Forskningsklinikkens forskning og promovering med professionel hjælp af Dansk Kommunikation.

  ALLE andre end den syge har gavn af den 'funktionelle diagnose'.Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement