Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Steen Ravnborg ·

  Der er penge i kunst, "det er ikke så svært, når bare man for det lært" (Citat af en kunstner

  Det er lige så enkelt som alt andet i vores samfund, at tjene penge på sin kunst. Hvis der er efterspørgsel stiger prisen og er efterspørgsel tilstrækkelig stor vil kunstneren kunne leve af sit arbejde. Efterspørgslen er ligefremproportional med kvaliteten og hvis man arbejder som selvstændig kunstner skal man også kunne sin markedsføring.
  Hvis kunstneren ikke er tilstrækkelig kvalitativ, kan der nogen gange kompenseres ved en ekstraordinær markedsføring, det er set mange gange, eksempelvis hvor kunstneren skære hoved af en hest på en isflage, eller skære hoved af en national statue og lidt diskret sikre at omverdenen ved hvem kunstneren er! Eller man fortager bizarre nøgen-stunts på offentlige steder og ellers agerer bohemes.
  Det er bare at komme i gang som selvstændig næringsdrivende, skal man være proaktiv, tænke kreativt og være arbejdsom. At sætte sig ned og pive når det hele ikke kommer af sig selv er no go og aldeles utåleligt for os andre at høre på.
  Alternativet til at være selvstændig næringsdrivende, er at blive ansat i et firma, men problemet her, er at der skal man kunne sit håndværk, måske kan der dispenseres, lidt analogt med ”markedsføring” hvis altså man har en god røv og forstår at smigre chefen, prøv dig frem.
  Pøj pøj med kunsten.
  Steen R.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal