Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anne-Marie Krogsbøll · Ufrivillig datamalkeko for korrupt medicinalindustri og deres tilknyttede politikere

  Vælg din sygdom med omhu ...

  I Danmark gør man klogt i at fejle noget, som Novo eller Lundbeck kan tjene penge på, for de store firmaer og fonde styrer forskning og behandling med deres "gavmilde" donationer til det, de finder værd at investere i -herunder investeringer i vore ledende politikere via lukkede parti- og kandidatkasser) .

  Og omvendt: Mange af vore ministre har aktier i medicinalindustrien, Sundhedsministeren har f. eks. aktier i 3 medico/medicinalfirmaer: http://www.stm.dk/_a_1628.html

  Det er dybt usundt og alvorligt for sundhedsvæsnet, at politiske og økonomiske interesser på den måde blandes sammen.

  Derfor er det tragisk, at medicinalindustrien netop nu er ved at lykkes med at få smidt Peter Gøtzsche - deres værste modstander og kritiker - ud som leder af Nordic Cochrane Center.

  Kampen er ikke helt slut endnu, og verdens fremmeste forskere slutter i tusindvis op omkring Peter Gøtzsche. Hvis fyringen gennemføres, er det endnu et hårdt slag til Danmarks stilling som et af verdens mindst korrupte lande: https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11025659/peter-goetzsche-kaemper-for-karrieren-han-er-den-mest-prominente-forsker-danmark-har/

  Det er musens kamp mod elefanten, men hjælp med at lægge pres på ministeren for at lade Peter Gøtzsche beholde sin stilling som leder af Nordic Cochrane Center. Det er livsvigtigt for borgerne, at medicinal- og medicoindustrien får modspil fra topkvalificerede forskere. Skriv under her:
  https://www.ipetitions.com/petition/letter-to-danish-minister-of-health-against

  Det haster særdeles meget, der er tale om dage!

  Jeg vil i øvrigt sige til jer, der lider med uforklarlige symptomer: Hvis I har en hormonspiral, så overvej, om den kunne være grunden. Man bilder kvinder ind, at den stort set kun virker lokalt, og derfor stort set ikke giver bivirkninger, Det er lodret løgn. I følge indlægssedlen kan den f.eks. medføre depression - hvordan skulle det foregå, hvis den kun virker lokalt - med mindre den er blevet indopereret i hovedet?

  Hormonspiralen kan øge risikoen for mange systemiske bivirkninger, såsom neurologiske sygdomme og hjernesvulster (det sidste i følge dansk forskning). Der er mistanker om, at den øger risikoen for Sclerose og Parkinson og Benign Intrakraniel Hypertension (retsager i gang). Der er forskning, der tyder på, at den kraftigt øger følsomheden overfor stress: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28315609

  Jeg siger ikke, at ALLE med hormonspiral får alvorlige symptomer - men den er ikke så uskyldig, som den sælges som, og hvis du har uforklarlige symptomer, og har en hormonspiral, så brug nogle timer på at søge på alle beretningerne på nettet (mest på engelsk). Ikke alle har i sidste ende noget med spiralen at gøre, men der er mange enslydende historier, som beretter om "brainfog", hovedpiner, synsforstyrrelser, hukommelsesproblemer, søvnproblemer, farlige hjernelidelser o.l. Og kvinderne har typisk fået at vide, at den ingen bivirkninger har, fordi den virker lokalt.

  Spørger lægerne til hormonspiral, inden diagnosen "Funktionel lidelse" stilles? Og hvis de gør - drager de så den rigtige konklusion, hvis der f.eks. er en hormonspiral, eller ligger de under for firmaets salgstaler om, at denne kun virker lokalt?

  HVIS du finder ud af, at en hormonspiral kan være forklaringen på nogle symptomer, så HUSK at anmelde det til Lægemiddelstyrelsen. Alt for få bivirkninger indberettes, så medicin kommer til at se mere ufarlig ud, end den er: https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/bivirkninger/bivirkninger-ved-medicin/meld-en-bivirkning/mennesker/

  I det hele taget kan bivirkninger ved medicin og medicoudstyr være forklaring på mange "uforklarlige" lidelser - se den rystende, prisbelønnede dokumentar "The Bleeding Edge" på Netflix. Den kræver stærke nerver.

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement