Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Winnie Laybourn ·

  Endelig en læge, der kan tænke

  Tusind tak til Morten Sodemann. Hvor det glæder mig endelig at læse noget fra en læge, der kan tænke selv.
  Jeg har både ME, fibromyalgi, MCS og EHS. Det hele kan måles, hvis man vil, men det vil man ikke her i Danmark, selvom man faktisk kan ved hjælp af enkle blodprøver.
  I 2013 fik jeg min egen læge til at tage nogle blodprøver, som jeg selv sendte til et laboratorium i England. Og selvfølgelig selv betalte for.
  Resultaterne fra prøverne viste, at der både var noget galt med ATP funktionen i mitrokondrierne, at jeg ikke kunne afgifte forskellige kemiske stoffer, at jeg havde oxidativ stress, og at jeg ikke havde nok af enzymet gluthation-S-transferase. Situationen er stadig den samme for mig.
  Selvom min egen læge gerne tappede blodet for mig, læste han ikke resultaterne af prøverne, som jeg også forsøgte at gøre forskellige speciallæger interesseret i. Forgæves.
  Jeg har endda været ude for, at neurologisk afdeling på Roskilde Sygehus to gange har afvist at undersøge mig.
  Mht. EHS og MCS har den franske professor og forsker D. Belpomme vist, at disse to lidelser viser de samme biomarkører. Bl.a. for oxidativ stress. Men ingen læger her i Danmark vil måle for det. Sundhedsstyrelsen vil ikke engang anerkende, at EHS eksisterer.

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement