Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bertel Johansen · Maskinmester

  Højklasse er vel bare Orwelsk nysprog for gammel nostalgisk teknologi

  Det er ikke hverken Folketing eller Regering der forhindrer arbejdsmarkedets mobilitet. Folketing og Regering lever jo nogenlunde op til rammevilkårene for højklasset mobilitet, ved at sørge for det overordnede vejnet og muligheden for at anskaffe sig en lille bil, og dermed sikrer bedst mulig arbejdstransport og familietransport. Ingen "sender biler ud på vejene" men nogle erkender bilens absolutte fortrin for de fleste, og ingen biler kører uden at der er et reelt transportbehov.

  Derimod er der kommuner der besynderligt nok bekæmper denne gode transportform med vejchikaner, unødvendige P-restriktioner og lukning af veje. Helt galt i København, hvor man i dag skal holde sig væk.

  Motorveje er højklasse transportteknologi, og søges derfor i stedet for mindre veje. Og fint nok, det er faktisk meningen. Og ja, det halter med etableringen af disse nogle steder, men det er vel ikke så mærkeligt, når nu skinnemafiaen og bilhaderne blandt kollektivisterne for tiden har held med at chikanere bevillingerne dertil.

  I øvrigt: Miljøperspektivet på en batteribil og en elektrisk sporvogn er vel som udgangspunkt det sammen. Dog: Nok i bilens favør pr. personkilometer, og bilens evne til at styre hvorhen der er et mål, gør den til en sikker vinder.

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement