Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Erik Nørgaard · Journalist & fotograf

  Underlig diskussion

  Man opfatter det som om Nauja Lynge mener, at kineserne bare lige kommer og indtager Grønland. Det tror jeg nu ikke, de gør uden at være inviteret først og det er der jo nok også nogle internationale bestemmelser, som forhindrer.
  Hvorfor Sønderkøge vil have Grønland til at samarbejde med Kina, må stå hen i det uvisse, især når der ifølge hr. Sønderkøge ikke findes andet på Grønland end smeltende is.
  Med to så mærkværdige skud i tågen er det jo ikke underligt, at der dannes myter om forholdet Grønland/Danmark.
  For at gøre en lang historie kort:
  Mange af de i øjeblikket taburetklæbende politikere har brugt megen tid på at desavouere Grønland - måske på grund af, at Danmark har økonomisk underskud på rigsfællesskabet; men det har Danmark ikke haft altid.
  I denne disciplin har en ikke forstående og i forretningsmæssig henseende enøjet politiker/minister som Claus Hjort Frederiksen, nok været den, der har haft førertrøjen på.
  Men sandheden er jo, at der er masser af råstoffer i Grønland og de bliver mere og mere tilgængelige, efterhånden som temperaturen stiger (desværre).
  Hvis politikerne (både i Grønland og Danmark) vidste bare en lille smule om handel, produktion og var bare en lille smule i stand til at agere og reagere, så ville der jo nok blive lavet aftaler, som ville udnytte de grønlandske råstoffer.
  Danmark financierer og udbyttet deles i porten mellem Grønland og Danmark.
  Samtidig skabes der arbejdspladser for både grønlændere og danskere og det holder andre nationer ude.
  Sidst men ikke mindst, så vil det styrke det rigsfællesskab, som vi trods alt har haft i de sidste vel 350 år i stedet for, at en minoritet i Grønland og en ditto i Danmark går og "kaster grus i maskineriet".

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement