Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Jens Peter Hansen · tidligere medlem af Randers Byråd (V)

  Dilemmaet mellem det abstrakte problem og den konkrete løsning

  Indsatserne skal hænge logisk sammen og det er trods alt lettere at navigere efter en lille prik i horisonten end det er at navigere efter klimatopmøder og politiske visioner.

  Det lyder jo alt sammen meget rigtigt, men når løsningen bliver konkret, forvandles den lille prik i horisonten hos nogle til kæmpevindmøller, der påstås at vil påvirke helbred, reducere boligværdier og spolere udsigter.

  Den logiske sammenhæng er til stede hos de, der anlægger et globalt og tværgenerationelt perspektiv - andre oplever et generende element i deres nærområde, uden at dette giver nogen konkret fordel.

  Derfor oplever vi højlydte protester fra et fåtal især når det drejer sig om land- eller kystnære havvindmøller.

  Dette kombineret med politikere, der lytter til de få højtråbende frem for at beslutte det nødvendige, bremser den grønne omstilling og gør denne unødvendig dyr.

  Desværre er ypperste repræsentant for disse vage politikere vores energi- forbrug- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt, der til trods for mantraet mest mulig grøn omstilling for pengene, er imod en stribe kystnære vindmølleprojekter og skubber ansvaret for kystnærevindmøller ud til kommunerne med en 15 km indsigelsesret.

Prøv eu gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement