Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Vibeke Vind · Cand. Scient i Biokemi

  Afdøde professor Fabers vurdering

  ME har været kategoriseret som en neurologisk sygdom af WHO i 50 år, men Danmark har valgt at været i en psykiatrisk boble i de sidste 20 år.

  Afdøde professor Viggo Faber, skrev således i ME-lægefolderen fra 2001:
  'For at stille diagnosen ME/CFS kræves bl.a. at pt. ikke må have psykiatrisk lidelser. For at opfylde dette krav har mange søgt hjælp hos psykiatriske speciallæger.
  Til trods herfor har en lille gruppe psykiatere i de senere år kørt en kampagne inden for mange grupper af sundhedsvæsnet, i aviser, blade, radio og tv. Kampagnen går ud på, at de såkaldte nye sygdomme ikke har noget organisk grundlag, og som sådan hører ind under psykiatrien. Der fremføres intet videnskabeligt bevis for disse generaliserede tanker, og virker som et felttog, for at vinde kunder. Ulykkeligvis har proklamationen haft en vis effekt hos tilsyneladende letpåvirkelige eller naive individer, der har accepteret disse simplificerede postulater - men - mange patienter føler sig forhånede, spottede, diskriminerede eller latterliggjorte, og det oveni deres uforskyldte fysiske handikap med svære familiære og sociale problemer. Patienterne har været forsvarsløse, så man næsten tænker på brud på menneskerettighederne. Heldigvis har landets sundhedsminister for nylig udtalt, at ME/CFS ikke har nogen psykisk årsag.'

  Nu har den videnskabelig forskning fået hul igennem, så der er ingen tvivl om at ME ikke er en funktionel lidelse.
  Fra Columbia Unviersity:
  Our studies of blood, cerebrospinal fluid, saliva and feces, using state-of-the-art methods that include microbial gene sequencing, metabolomics, proteomics, and immunological profiling, confirm that patients with ME/CFS have biological abnormalities that cannot be characterized as psychosomatic.
  Committees convened by the National Academies of Sciences, the National Institutes of Health, and the Centers for Disease Control and Prevention have also concluded that ME/CFS is not a psychosomatic
  disorder.
  https://www.mailman.columbia.edu/sites/default/files/pdf/mecfs_statement_10-18.pdf

  Og den videnskabelige dokumentation der skulle vise at ME kan helbredes med GET/CBT er pillet videnskabeligt helt fra hinanden.
  Davis F. Marks redaktør på Journal of Health Psychology:
  "There was zero chance the PACE researchers would fail to obtain the results they wanted. "
  https://davidfmarks.com/2018/09/23/the-pace-trial-a-catalogue-of-errors/

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement