Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Vibeke Vind · Cand. Scient i Biokemi

  Patient-vidnesbyrd

  Desværre betyder den fejlslåede funktionel lidelse-strategi at ME-patienter og deres familier er udsat for de kummerligste vilkår, hvor de er sat helt uden for lands lov og ret.

  Fanø-familien
  https://www.ugeavisen-esbjerg.dk/esbjerg/ME-sagen-Der-ligger-stadig-en-pige-i-moerket/artikel/360910

  Lene Frank fra sin seng
  https://politiken.dk/debat/kroniken/art6046031/Jeg-har-v%C3%A6ret-fejlbehandlet-i-20-%C3%A5r.-Hvorfor-vil-Sundhedsstyrelsen-ikke-anerkende-at-ME-ikke-er-en-psykiatrisk-lidelse1

  Lige nu følges en strategi, som hedder ’blame the victim’. Når teknikkerne (GET/CBT) ikke hjælper en ME patient og de får det værre, så er det fordi de ikke prøvede godt nok. Fordi de ikke vil være ’psykosomatisk’ syge. Fordi de har en vrangforestilling om at der er en sygelig tilstand i kroppen. Når forældre til ME-syge ikke er tilfredse med tilgangen bliver de mistænkt for Münchhausen-by-proxy eller for incest. Så uanset hvad er det patientens/forældrenes skyld, og de kan intet gøre for at retfærdiggøre sig. Hvis de kommer med faglige data bliver de beskyldt for at cherry-picke, hvis de har ideer til behandling bliver de beskyldt for at finde mærkelige obskure ting på nette og sociale medier, som de tror blindt på.

  Lige meget hvad, så kan ’det etablerede’ skyde skylden fra sig og pålægge uskyldige værgeløse mennesker ansvaret for egen sygdom og helbredelse. Det er faktisk ret grimt. Mon ikke det kan gøres bedre?

Prøv transport gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement