Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • leif tullberg · ADM

  Vismændene har meldt klart ud at ved st droppe topsk bliver alle rigere.  Hvis du bruger 1 mia. kr. på at hæve topskattegrænsen, får du som udgangspunkt et ekstra arbejdsudbud, der svarer til 893 personer, viser vismændenes undersøgelse.

  Men regnestykket kan til gengæld også gå i et kæmpe plus på op til 2242 personer, så der er en stor ekstra gevinst ved at sænke skatten.

  Faktisk så stor, at der løber lige så mange penge tilbage i statskassen i forhold den milliard, staten bruger direkte på at sænke skatten.

  Livrem og seler

  Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen vurderer, at vismændenes retorik og anbefalinger er for forsigtige i forhold til de resultater, de selv har fundet.

  "Desværre virker det som om, at vismændene går med både livrem og seler, når de primært bruger deres nye spændende empiriske skatteanalyse til at betone usikkerheden i de skattepolitiske beregninger. I praksis viser beregningerne, at skattelettelserne i løbet af nogle år finansierer sig selv mere, end vi plejer at regne med," siger Lars Storr-Hansen.

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement