Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anne-Marie Krogsbøll · Ufrivillig dataslave for regeringens vækstinitiativer

  Sikke en gang spin...

  Sikke en gang spin....

  "Dette betød dog ikke, at et produkt i høj risikoklasse skulle underkastes en klinisk afprøvning. Den kliniske dokumentation kunne fuldt forsvarligt tage afsæt i den erfaring, der var gjort med tidligere varianter af udstyret gennem foregående års kliniske anvendelse.
  Denne kæde, hvor data fra kliniske anvendelser af tidligere og lignende varianter af produktet indgår som dokumentation, har siden direktivets ikrafttræden været normal praksis."

  Og de uhyggelige resultater af denne praksis kan ses i den prisbelønnede og rystende dokumentarfilm "The Bleeding Edge", som allerede få måneder efter premieren tvang Bayer til at trække et produkt (et underlivsnet) af markedet pga. af voldsomme bivirkninger. den kan bl.a. ses på Netflix:
  https://www.netflix.com/title/80170862

  "Dokumentationen for produktets sikkerhed og ydeevne er langt mere omfattende end blot kliniske afprøvninger forud for en produktgodkendelse af den simple grund, at erfaringsgrundlaget rummer langt flere behandlinger og patienter – og sker i ’virkeligheden’."

  At fremstille dette som et argument for, at alt er i orden, er grotesk. Tvært imod dokumenteres jo med denne sætning, at man helt bevidst bruger virkelige patienter, virkelige mennesker som forsøgsdyr for industrien - og så observerer man, hvad der sker! Det er lidt af en frækhed at fremstille dette som en god ting til gavn for patientsikkerhden. Det er det i hvert fald nok ikke for de patienter, det går ud over - og ofte uden at de overhovedet oplyses om, at de er forsøgsdyr.

  Og ja - man pønser desværre fra samfundstoppens side på at indføre lignende godkendelsesprocedurer for medicin, men det bliver det ikke bedre af. Deraf kommer samfundstoppens iver for at berøve borgerne retten til privatliv - vi skal alle tvinges til at være forsøgsdyr i industriens storstalde, hvor man så vil høste vore sundhedsdata til sådanne formål, som anføres i argumentet ovenfor. Uden samtykke, men ofte med enorm økonomisk gevinst.

  Selvfølgelig er man på et eller andet tidspunkt nødt til at prøve produktet af på mennesker. Men det skal ikke ske i fri dressur, hos læger, som lige har været på en spændende, ofte industrisponsoret kongres, hvor de er blevet overbevist om/smurt til at mene, at lige dette produkt er den nye vidunderløsning - helt uden evidens. For evidensen skaffer vi efterfølgende, fra de stakkels patienter - eller også, hvis det ikke virker efter hensigten, ændrer vi et atom på designet, og får en ny godkendelse, som vi så kan prøve af på nye virkelige patienter.

  Der skal testes på mennesker, men under meget kontrollerede forhold. Patienterne skal selvfølgelig have at vide, at de er forsøgsdyr for et nyt produkt, men at de til gengæld vil blive fulgt meget tæt af uafhængige læger og forskere, så evt. uheldige bivirkninger fanges så absolut hurtigt som muligt.

  I går læste jeg, at Lægemiddelstyrelsen intet overblik har over området, for der er ikke registreringspligt for de produkter, der anvendes i Danmark. Det er jo helt grotesk - og korrupt, vil jeg påstå!

  Industrien snakker for sin syge moster, mens patienterne lider. Se "The Bleeding Edge", og se råddenskaben i denne branche: Sjusk, uansvarlighed, korruption, smarte sælgermetoder. Også i EMA.

  Vi skal have ryddet op i disse skruppelløse forretningsfolks og firmaers adgange til patienterne. Der er gode produkter, som vi skal være taknemmelige for - men der er også meget bras, som med en ansvarlig godkendelsesprocedure aldrig ville være nået ud på markedet.

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal