Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Vibeke Vind · Cand. Scient i Biokemi

  Jeg ved det godt, Morten Sodemann

  Jeg er en af dem, der har kommenteret en del om ME. Jeg er godt klar over at indlægget ikke tager stilling til og handler om ME og andre WHO-sygdomme under funktionelle lidelser. Men indlægget er et godt springbræt til en debat om også disse forhold. Den debat er bare svær at tage, da man kun kan udtale sig om det, man ved noget om. Og der er meget få danske læger, der for alvor ved noget om ME. Det er nok derfor, der ikke rigtig er nogen med tyngde, der i den offentlige debat taler patienternes sag.
  Nu er ME et emne jeg ved rigtig meget om, så jeg kan blot håbe på, at der er nogen dygtige læger, der bliver oplyst, så deres nysgerrighed bliver vakt.
  Det er snart 4 år siden IOM-rapporten slog helt fast at ME er en multisystemisk alvorlig fysisk sygdom. Patienterne ser gerne at også Danmark begynder at rykke på området, så i det mindste sygdommen bliver diagnosticeret. Og de kunne godt bruge en hjælpende hånd fra nogle interesserede læger/forskere, der har lyst til at dykke ned i emnet.
  F.eks er her det nyeste fra i dag, som både er på Reuters, BBC og andre medier:
  "Hope for ME patients as immune system study challenges stigma that chronic fatigue is 'all in the mind'"
  https://www.independent.co.uk/news/health/me-chronic-fatigue-syndrome-myalgic-encephalopathy-immune-system-virus-infection-diagnosis-gp-kings-a8684111.html?fbclid=IwAR1HDzSMPugMEI41QjNvwlCdBaCaKY38DlHYNpTZqVx8ytj0kkmzG54x1T8

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement