Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bente Stenfalk ·

  "En tidlig kompetent udredning af komplekse symptomer", JA TAK.

  Kære Morten Sodemann

  Jeg er helt klar over, at, som du skriver,: "Det var alene et forsvar for at sikre en tidlig kompetent udredning af komplekse symptomer i sygehus regi - det man tidligere gjorde på de nu nedlagte intern medicinske afdelinger", du taler om, men som ofte ikke finder sted i sundhedsvæsenet nu om dage.


  Her er en vigtig del af grunden til, at det ikke sker:

  Når diagnosen funktionelle lidelser, FL, nævnes, så er det den offentlige mening, at man kan tage det helt roligt, for alle muligheder for fysisk sygdom undersøges FØR diagnosen FL stilles. Men det passer ikke. Hør Per Fink sige det selv i denne video fra TV2øj:

  Minuttal 1.26, CITAT:

  Journalisten: Per Fink din diagnose kan jo sådan lidt frækt kaldes den sidste store brokkasse, alt det vi ikke kan finde ud af, det putter vi ned i den, hvad siger du til den karakteristik?

  Per Fink: Altså, det er jo det, vi prøver på at undgå, for det tidligere har de jo være sådan, at man har forsøgt at udelukke alt muligt andet, før man stiller sådan en.. en diagnose der..

  J: Er det ikke den sidste udvej?

  PF: Ja, sådan har det tidligere været, ikke, og diagnosen her er jo netop .. ved at gå ind.. på et tidligt tidspunkt, og så kan lave det vi kalder en differential- diagnose, at man kan stille diagnosen på et tidligt tidspunkt ud fra de her kriterier, som er defineret, kriterierne, og så må man jo selvfølgelig udelukke, at der også er andre ting, der også kan give symptombillede, som der også er ved alle andre mulige andre.. så vi går faktisk fra, at man siger, at det er en udelukkelses-diagnose, og når man tænker på, hvor meget man kan i vores sundhedssystem i dag, så kan det jo tage mange år, før man når dertil. Vi prøver på at få diagnosen ind på et tidligt tidspunkt i stedet for som udelukkelsesdiagnose

  Citat: "Vi prøver på at få diagnosen ind på et tidligt tidspunkt I STEDET FOR SOM UDELUKKELSESDIAGNOSE"... !

  Dvs. at nu vil Per Fink, sikkert med Sundhedsstyrelsens velsignelse, diagnosticere borgere med funktionelle lidelser FØR han har udelukket anden sygdom... og så kan det blive direkte farligt for patienten, hvis patienten lider af en endnu ikke opdaget fysisk sygdom.

  Så som du kan se, hvis man kommer i de forkerte hænder, sker dette IKKE: "en tidlig kompetent udredning af komplekse symptomer i sygehus regi"

  http://www.tv2oj.dk/artikel/209502:Oestjylland--Saar-tvivl-om-behandling

  Og den lange udgave:

  http://www.tv2oj.dk/arkiv?video_id=46634&autoplay=1Prøv transport gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement