Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bente Stenfalk ·

  It is all in your head.. !

  Det er desværre præcis dette, som også sker i Danmark hver eneste dag:

  Medicinsk usikkerhed leder til, at nogle læger siger til patienterne: ”It is all in your head”

  December 27, 2018

  Fra CNN: "Da den 7-årige Bailey Sheehan ankom til et hospital i Oregon delvist paralyseret, sagde en læge, at pigen led af sine symptomer for at få forældrenes opmærksomhed, fordi hun var jaloux på sin nye babysøster.

  Men det viste sig, at lægen tog fejl, da en MR viste, at pigen led af Akut Flaccid Myelitis eller AFM, en en poliolignende sygdom, der har ramt hundredvis af børn siden 2014.

  Erin Olivera, mor til et barn med AFM og grundlægger af en privat Facebook side for forældre til 400 børn med sygdommen, siger, at Bailey's erfaring ikke er enestående. Hun vurderer, baseret på forældre-oplysninger, at 1 ud af 10 børn bliver fortalt første gang de søger lægehjælp, at lammelsen kun findes i deres hoveder.

  Eksperter, der studerer ”Kunsten og Videnskaben om Diagnoser”, siger, at problemet rækker ud over denne sjældne sygdom. De siger, at det er helt generelt, at når læger præsenteres for en 'forvirrende' sygdom, så griber de ofte til en psykiatrisk diagnose.

  'Psykiske lidelser bliver standard-udgangspunktet til at klare medicinsk usikkerhed,' sagde dr. Allen Frances, tidligere psykiatriske leder ved Duke University School of Medicine. "Det er vidt udbredt, og det er farligt."

  (Min oversættelse)

  https://www.madinamerica.com/2018/12/facing-medical-uncertainty-doctors-tell-patients-heads/?fbclid=IwAR0YZ2LTJ1bIhpNpX6xVQ_TUgFGXDsb1thBqOqHisXJAJiDaylppqi-UcYI

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement