Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bjarne Bo Jensen ·

  Kultur - folkesjæl

  Jeg er overordnet enig med Marie Krarup i, at Vesten i alt for høj grad insisterer på det liberale demokrati Vesten generelt har udviklet, og som set fra Vesten og dens borgeres synsvinkel er det mindst dårlige styresystem.
  Det kan ikke ukritisk bruges som målestok for andre nationer med anden historie og kultur, og der er ingen tvivl om, at kultur og religion har stor effekt på menneskers opfattelse af, hvilken styreform der er bedst.
  Vestens kultur er baseret på individets suverænitet, og derfor passer det liberale stemmebaserede demokrati fint ind.
  I andre kulturer er individet ofte sekundært, f.eks. den kinesiske, hvor det er fællesskabet interesser der er det primære, i den mellemøstlige, hvor det er familien/klanen der er det primære.
  Det er rigtigt hvad Marie Krarup skriver, at det liberale demokrati af Vesten bliver anvendt ideologisk, og som den eneste rigtige samfundsmodel, og det er en stor fejl, der dels kan anvendes konfrontatorisk, dels føre til katastrofale situationer, som de seneste årtier har vist.
  Marie Krarup tager fejl i sin sammenligning af socialdarwinisme og liberalt demokrati, de har intet tilfælles, tværtimod!

Prøv justits gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement