Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anthony Barrett ·

  FN´s demokratiske udtynding

  Bjarne Bo Jensen´s synspunkt modsiges i ubehagelig grad af den udtynding, de centrale samarbejdsinstitutioner i FN har været udsat for i de seneste 40 år, i og med at medlemsstater i den 3.die verden i stigende grad ud fra især religiøse dogmer saboterer de demokrati- og frihedsidealer, der ligger i præamblen til stiftelsen af FN.

  Flertallet af FN´s i dag udemokratiske medlemsstater evner i ubehagelig grad at blokere for en posistiv global udvikling. Se blot på klimahåndteringsprocessen, hvor lande som Rusland, Kina, Saudi-Arabien og andre oliestater stritter imod. Er det "naturligt" ikke at ville sine fremtidige medborgere de bedst mulige overlevelsesbetingelser?

  Da FN blev stiftet var de demokratiske og frihedsskabende aspekter hovedargumentet for oprettelsen af organisationen. Det der manglede var, at især de tidligere kolonimagter ikke havde selvindsigt nok til at erkende, at der var behov for en massiv indsats til hjælpe demokratiet i gang i de tidligere kolonier og mandatområder.

  Referencer til samfundsformer tilbage i en tid, hvor jordens befolkning ikke kunne tælles i milliarder, er irrelevante i denne sammenhæng.

Prøv transport gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement