Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Mærkværdigt,....gad vide, hvad....

  Marie Karup egentligt på sin tillidspost som medlem af Folketinget, ....som folkevalgt,....synes om den demokratiske verdenssituation i og udenfor Danmark?
  Vi ved, at når vælgerne kritiserer MK, så udtrykkes det: "folk farer i flint".
  Vi ved, at MK er imod samarbejdet i Europa, med FN og andre internationale samarbejdspartnere.
  Vi ved en del om hendes kritik af Grundloven, Menneskerettighederne og om nærdemokratiet i Regionerne,.... Sidstrnævnte skal nedlægges, de andre skal minimeres.
  Vi kender hendes sympatier for muskelspillende, snedige Putins ledelsesform i Rusland,
  Vi kender hendes store tillid til ledelsesformerne i Ungarn og Polen.
  Vi har af MK og hele DF fået slået fast med syvtommersøm, at vi skal have et paradigmeskifte..!??
  I hvert fald skal de danske, rendyrkde gener, den danske tro og 'danskheden'(?)l bibeholdes.. Ingen må være anderledes, end de fleste.
  **Nu ved vi så også, at vores oplyste demokrati er helt forfejlet og at den demokratiske tankegang er uanvendelig i andre kulturer. Demokratiet er en religion. Nå?
  Andre kulturer kan da frit tage de demokratiske normer til sig og tilpasse dem forholdene. DET skal ingen udefrakommende da diktere dem. Man kan alene på demokratisk og respektfuld måde rådgive, inspirere og håbe.
  Det, jeg som vælger er helt sikker på er, at Marie Karup på ingen måde undlader at sætte sit eget "lys" under en skæppe. Hun omtaler os borgere og vælgere nedladende og kongeligt som "folket".
  ....
  Skulle demokrati nu også være en farlig religion? I min optik skal man læse meget, før øjnene triller ud. Mine er helt opspilede og undrende.
  Heldigvis er rigtigt mange danskere både veloplyste, snusfornuftige, veluddannede og alsidigt begavede, så de kan gennemskue "lektor Blommes" ønske om en centralisering af magten og en fratagelse af nærdemokratiets oplyste indflydelse på, hvordan styreformen og samfundet i Danmark på demokratisk vis skal fungere.
  Ytringsfrieheden har vi da heldigvis endnu ! Men nærdemokratiet er ifølge MK's holdninger truet, hvis hendes intensioner bliver fremherskende.

Prøv justits gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement