Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Kim Nielsen ·

  Om demokrati

  Det er en fortale for demoktratiet og selv om man kan tilslutte sig en del af det I..R. Bertelsen, så er der både nuancering og noget uforståeligt.
  Jeg er ikke med på eller tror på, at det der kaldes for vestlige værdier - herunder demokrati - skal påtvinges andre lande.
  Der er bestemt ikke kommet noget godt ud af de krige vesten har deltaget i bl.a. I Irak, hvor en af begrundelserne var at udbringe demokrati og menneskerettigheder.
  Hvis man skal give et folk bøllebank i form af ødelæggelse af deres hjem, og berøve mange deres liv for at indføre såkaldte vestlige værdier, så er der noget fundamentalt galt - idet det ikke er gennembøllebank kan få andre til at anse det vesten an ser for noget positivt, er det.
  De fleste mennesker må man formode gerne ville have en medindflydelse i de retsregler som regulerer deres livsforhold.
  I dag er der mange med god rette føler, at beslutninger bliver truffet langt fra deres muligheder at få indflydelse eller at skal leve efter regler der er vedtaget, selvom der er en massiv modstand imod.
  EU er især med til at skuffe på den udvikling, og selvom en del har påpeget det demokratiske underskud i EU, så forekommer det, at dem, der er for EU ikke tager kritikken alvorligt og seriøst og kører bare der ud ad indtil ballonen revner.
  Dækningen af Putin og Rusland er meget ensidig og blottet for historisk fakta og mange af de beskyldninger mod Rusland bliver også begået af andre lande - men i forhold til dem er sanktioner en lille løftet peget finger eller af symbolsk størrelse, hvis det er russerne får den hele armen.
  Hvis russerne havde opført sig Irak og Saudi Arabien var sanktioner prompte og hårde med tillægsord som onde.
  Det sidste kan måske forklares ved at påstå at Putin er til fare for vesten, så kan man få folk til af frygt at støtte op om EU.
  For dansk vedkommende er denne reaktion besynderligt for russerne har aldrig været i krig med Danmark har flere gange redde rumpen på danskerne

Prøv sundhed gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement