Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • I.R.Bertelsen · Borger, vælger, pens. lærer og psykolog.

  Barnets tarv.

  Tak for initiativet Justitia og Birgitte Arent Eiriksson.
  Det vil absolut være formålstjenligt at få styrket retssikkerheden som ovenfor beskrevet.
  Som mangeårig leder af et støttecenter på en stor, tresporet forstadsskole slår det mig, at der også er en andel vinkel, man må medtænke.
  Tænker på to almindeligt begavede elever, der udviste tydelige trivselsproblemer. Forældrene var begge retarderede. Moderen i middelsvær grad, faderen i lettere grad. Dog var faderen også meget styrende, manipulerende og havde en urealistisk høj selvværdsfølelse.
  Som skole var vi involveret på sidelinjen med underretninger, samarbejde osv., da det især omkring børnenes pubertet tydeligt viste sig, at forældrene ikke magtede opgaven, hvor gerne, de end ville.
  For at gøre en meget lang historie kort, voksede børnene op i hjemmet,.... også efter endt skolegang, hvor vi havde "sluppet" dem.
  a. 10 år senere mødte jeg eleverne som voksne. Uopfordret sagde en af dem til mig: "Vi skulle have været fjernet hjemmefra som børn".
  DET gav stof til eftertanke. Er overbevist om, at hvis børnenes situation dengang var blevet behandlet og besluttet af sagkyndige i et familieretsligt system, så var børnenes tarv dengang blevet prioriteret langt mere hensigtsmæssigt.
  Så tak for initiativet.

Prøv justits gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement