Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bertel Johansen · Maskinmester

  Når den eenes rettighed bliver den andens begrænsning.............

  Når den eenes rettighed bliver den andens begrænsning opstår den automatisk en konflikt. Desværre er det ikke en situation Fl.Chr.Nielsen forstår, ligesom hans proselytter er døve for situationen.

  Menneskerettighederne som de i dag fortolkes af resterne af "Det Kulturradikale Segment" er kammet over, og opleves nu i praksis som en de.facto indskrænkning i andres rettigheder. Eksemplerne er dels økonomiske og dels kulturelle og dels moralske.

  Udgifterne i det indkomstoverførelsessystem der bygger på fælles vilje til at yde før nyde er udfordret for meget. Hensynene til religiøse madvaner i fællesforsamlinger indskrænker andres muligheder og manglen på kulturforståelsen i danske sange udhuler den fælles sangskat, og på moralen er klanmentaliteten før samfundssind en uacceptabel tilstand.

  Gid det snart må gå op for også Fl.Chr.Nielsen og proselytter, før fronterne bliver trukket alt for skarpt op.


  Fl.Chr.Nielsen skriver:
  "Der opstår en dump vrede mod de politikere, der ernærer sig af stemmefiskeri i skidne vande. De magtesløse iagttagere sætter ikke mere deres kryds ved de partier, for selv et blyantskryds efterlader en stank af svovl."

  Nuvel: Vi er så efterhånden ret mange der må dele æren af at udgøre hans såkaldt "skidne farvand," og hans karakteristik af nogles valgkryds som svovlstinkende bringer mindelser om forfatterens "klamme kældermennesker." Men det er vel den slags ukvemsord der løber i pennen når de seriøse argumenter mangler.

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal