Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anne-Marie Krogsbøll · Ufrivillig dataslave uden ret til privatliv - i industriens storstalde..

  Mellem linjerne...

  ... står der, at industri og iværksættere skal have øget adgang til borgernes meget private privatliv i form af deres sundhedsdata. Uden borgernes samtykke, for det er alt for besværligt, og man kunne jo risikere, at mange borgere sagde "Nej" (hvad jeg da også vil råde dem til). man er i fuld gang med yderligere at gennemtvinge denne vision med det seneste sundhedslovsforslag. Se her: https://www.facebook.com/BevarTavshedspligten/

  Jeg vil minde om, at uden ret til privatliv er der ingen frihed og intet demokrati. Det er vejen til et totalitært samfund, og også til afskaffelsen af velfærdssamfundet for alle. Michael Jarlner har en rigtigt god klumme, "En stor og naiv tech-revolution", om dette emne i dagens Politiken (desværre ikke online endnu).

  Lohse og Frelle repræsenterer hver især store pengeinteresser - interesser, som ikke respekterer den fundamentale ret til at have et privatliv. De ser borgernes privatliv hovedsageligt som ressourcer til kommerciel udnyttelse.

  Vi bør stoppe denne accelererende totalitære udvikling i dens fremmarch, inden det er endegyldigt for sent, og vi ikke mere har et demokrati, men et AI-diktatur i hænderne på verdens rigeste og deres udsendte på diverse offentlige og private stillinger.

  I stedet bør vi tage ved lære af al den gode viden, vi allerede har, men ikke bruger - det ville redde mange, mange liv og helbred. Et godt sted at starte ville være at begynde at tage vor allerede eksisterende viden om hospitalsinfektioner alvorligt. Det anslås, at 60-70 000 patienter årligt får infektioner i det danske sundhedsvæsen, og at op til 3000 dør af disse.
  http://ugeskriftet.dk/nyhed/handsprit-og-rengoring-er-nummer-et

  Hvorfor? Vi ved jo godt - og har vidst det i over 100 år - at hygiejnen er afgørende, så hvorfor satser vi mange, mange millioner på at udvikle ny teknologi, mens vi sjofler sygehushygiejnen? Svaret er, at selv om der er mange liv at redde ved bedre hygiejne, så er der mange flere penge at tjene for industrien, herunder medicinalindustrien, ved hele tiden at kassere gammel, velkendt viden og finde på nye "vidundermidler". Ma sparer på den fundamentale pleje for at få råd til at udvikle nye "dimser" og "vidundermidler" at tjene penge på.

  Man skulle jo nødigt risikere, at patienterne blev raske - for så kan man ikke mere tjene penge på dem.

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement