Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Henrik Clemmensen ·

  Du er helt sikkert et godt menneske, Hans-Georg,

  men desværre har du ikke forstået problemets natur helt.

  Nu har jeg lyn-skimmet linket med menneskerettigheder fra Amnesty,
  og jeg ser helt klart, at de har et godt formål, men er lavet før 1948.

  Det der straks springer i øjnene, når man læser, er jo at de slet ikke tager problemet op med Koranens påbud til muslimer, som jo indeholder flere krav om, at den rettroende muslim skal gøre ting, der strider direkte imod vores "fælles" menneskerettigheder.
  Derfor kan ISIL jo trives udmærket i dag, ved bare at kæmpe for deres "religion" på den måde, de skriftkloge anviser dem,
  og muslimer af alle kategorier kan frit bevæge sig til vores sekulære samfund, hvor vi har lært at passe på hinanden og os selv, og de kan foragte vores samfund og vores regler, uden at vi skulle have ret til at protestere eller kunne sende dem tilbage til det selvskabte ragnarok, de kom fra.

  Tager man jura-briller på, ser man flere steder i teksten, hvor der opstår usikkerhed om, hvorvidt en regel virker som en beskyttelse af individet eller kan vendes til at blive et religiøst tvangsmiddel mod fx kvinder og børn.
  Grænsen for hvad en religion har ret til at opfordre til, er meget usikker og dermed ikke brugbar som rettesnor i teksterne.

  Jeg er i denne sag ret enig med Bertel Johansen.

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal