Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anthony Barrett ·

  Menneskerettigheder efter hudfarve

  Bertel Johansen, USA´s overholdeslse af egne borgeres menneskerettigheder er desværre afhængig af den enkelte borgers hudfarve. Det er derfor at bevægelsen "Black lives matter" har fået stor tilslutning i de senere år.

  Lige siden borgerrettigheds bevægelsen fik momentum i løbet af 1960´erne, har den almene hvide amerikaners accept af, at love, regler og rettigheder er almengyldige for alle borgere kun omhandlet de hvide.

  I nutiden frygter de hvide i USA at blive en minoritet i en fremtid, hvor fødselsraten blandt de ikke-hvide er højere end gennemsnittet. Men de hvide kan ikke undvære de farvede borgeres arbejdskraft, nøjagtigt som vi i Danmark bliver mere og mere afhængige af sosu-assistenter, landbrugsmedhjælpere, gartnere og rengøringspersonale fra andre lande, herunder ikke vestlige.

  I dag bliver håndhævelsen af rettighedderne i USA saboteret af en populistisk præsident, der støtter sig til den ekstreme, hvide, evangeliske højrefløj, der udgøres af 25% af alle hvide amerikanske borgere.

  Efter at alle "de voksne" rådgivere og ministre har forladt driften af Det hvide Hus med Matthis´s og Kelly´s afgange, er der personager tilbage omkring Trump som vicepræsident Michael Pence og udenrigsminister Mike Pompeo, der begge ikke undlader at bemærke at de forventer et snarligt Armaggedon og at de til enhver tid har en åben bibel opslået på deres arbejdsborde for at kunne rådføre sig med Gud!

  Senest Pompeo var på en rundtur bl. a. til Egypten undlod han ikke at bemærke, at han var på en Kristen mission i sin præsentation af sin dagsorden.

  Her i landet har vi så DF til at spille "det kristne kort" i tide og utide, selv om jeg ikke tror at mere end 10% af deres tilhængere kan fremføre de 10 Bud på stående fod; men det ville gøre mere nytte hvis de brugte tiden på at sætte sig ind i, hvad det ville betyde for os, hvis der ikke fandtes menneskerettigheder

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal