Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Mikkel Laurberg · Energy Systems A/S (os bag Danmarks mest anvendte energimærkningsprogram, Energy10)

  Snak med Energimærkningseksperterne inden usaglig kritik

  Jeg er meget enig med Palle Clausen fra EBAS og synes ikke helt det virker som om at man har sat sig 110% ind i energimærkningsordningen... det er ærgerligt at dem der ofte kritiserer energimærkningsordningen ikke har et indgående kendskab til EMO fakta og alle de bagvedliggende super relevante og gode data, som kan komme i spil og skabe værdi for både private og større bygningsejere - og for energieffektiviseringen.
  Efter de nye emissionsfaktorer som Energistyrelsen kom med i oktober 2018 gør det faktisk at el- og fjernvarme opvarmede bygninger netop får et bedre energimærke og samtidig også en lavere CO2-udledning, uden at røre en finger, da emissionsfaktorerne er faldet for både el og fjernvarme grundet en større andel vedvarende energi. Igen understreger dette at der sidder nogle mennesker og udtaler sig om noget de ikke helt har nok baggrundsviden for at udtale sig om.
  https://ens.dk/sites/ens.dk/files/Analyser/samfundsoekonomiske_beregningsforudsaetninger_for_energipriser_og_emissioner_2018.pdf
  Energimærkningsrapporterne fortæller allerede om ejendommens CO2 udledning. Man skal som Palle skriver, blot bladre lidt i rapporten. Korrekt at karakteren fortæller om energiforbrug men der er jo allerede klimafaktorer med i beregningen af karakteren via CO2-udledningen for forsynings arterne i ejendommen. Med de nye emissionsfaktorer vil gas og el opvarmede bygninger blive "straffet" på CO2-udledningen og energimærket vs el- og fjernvarme opvarmede bygninger. Vi har personligt i vores firma lavede disse analyser for en af for største offentlige ejendomsbesiddere for netop at vise dem hvilken effekt de nu lavere emissionsfaktorer ville have hvis man genberegnede deres energimærke. For nogle var det helt op til 2 energiklasser som det flyttede.

  Mit postulat er at de nye emissionsfaktorer alene burde kunne få de sidste oliefyr sendt på pension til fordel for fx en varmepumpe, da det kan give et væsentlig bedre energimærke og som oftest også en bedre salgs- og udlejningspris - for slet ikke at tale om at huset nu udleder væsentlig mindre CO2, og forsynes af vedvarende el i en større og større andel år for år.

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement