Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Annette Rosenmunthe · Naturdebattør

  Hvorfor skyde de rødlistede fugle?

  Jeg skriver som jeg har forstand til, men også moral og ansvarsbevidsthed til. Derfor tillader jeg mig at spørge:" Hvorfor i himlens navn vil jægerne skyde de rødlistede fugle"? Har de da ikke nok skydeemner i vrimlen af opdrættede skydefugle?
  I vores have bor nu fast 22 fasaner som et resultat af en helt afsporet naturforvaltning. De flygtede fra den første selskabsjagt i den nærliggende skov, og i den forbindelse forsvandt også den rødlistede grønbrogede tudse fra haven.
  Igennem danmarkshistorien har jagt udryddet adskillige arter eller nedbragt bestandene i en meget uhensigtsmæssig grad (ræve som rottebekæmpere). Hvis befolkningen fik reel og uvildig besked om jagtens konsekvenser, ville utvivlsomt et meget stort flertal være imod, og det er da klart et samfundsproblem, at et ganske lille mindretal af befolkningen fornøjer sig med en aktivitet, som i den grad provokerer det store flertal! Og bild os så ikke ind, at der ved at tillade jagt på rødlistede arter sættes fokus på disses levesteder, hvorved disse ganske automatisk forbedres!

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement