Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • N Skovbo · selvstændig

  Poul Vejby-Sørensen og bortforklaringer.

  I sit svar til undertegnede under overskriften "fake news 2" beskriver PVS, at det er vandplanerne der er årsagen til det dårlige vandmiljø, og altså ikke landbruget, må jeg kunne forstå ?

  Ren faktisk har "vandplanerne" være en kæmpe succes. Faktisk har det betydet, at de mange miliarder der er investeret i spildevandsrensning og restriktioner for landbrugets brug af kvælstof mm., faktisk har halveret udledningen af kvælstof samt en endnu stører reduktion af fosfor. Fakta.

  De seneste vandplaner har desværre haft det meget svært, og det skyldes jvf. en lang række forskere, bla. Karen Timmermann, Jørgen E Olesen, Stig Markager osv. at landbruget udleder for meget kvælstof og fosfor. Fakta.

  Det er rigtig, at der udledes både kvælstof g fosfor fra spildevand, men den mængde der bidrages med fra landbrugets side af både N og P er BETYDELIGT større end hvad der kommer fra spildevand. Fakta.

  Og så vil PVS gerne bidrage med fosfordebatten igen og igen. Og jeg må blot konstatere at hans faglige indsigt er yderst ringe, hvad vi har debateret igen og igen. P er ikke noget problem i det salte miljø, så længe saltindholdet er over 12 promille. Hvad den er på nær et par bitte små områder på sydsjælland. Fakta.

  Men dette har PVS fået forelæst igen og igen af en række forskere, men det preller af og han fremturer igen med en helt igennem fejlagtig konstateringer.

  Men sådan er PVS og sådan er Bæredygtig Landbrug.

  Sandhed og videnskabelig fakta, det lader man hånt om, men gentager som en anden Trump blot urigtigheder igen og igen.

  Det er trættende og faktisk kan jeg til øvrige læsere her berette, at netop Poul Vejby-Sørenden er en selvlært ekspert, betalt af BL, som INGEN gider at lytte til i forskningskredse.Prøv transport gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement