Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anthony Barrett ·

  Tag på ferie i Nordengland og "oplev" hvad Brexit kanl føre til

  DF´ere m. fl. der i deres ikke-videnhed ser et El Dorado for sig, hvis blot de kunne formå danskerne til at følge UK ud af EU efter et hard Brexit, burde overveje en ferietur til det Nordlige England.

  Tag til en lille provinsby: Barnsley, og oplev hvad der sker i en almindelig lille kommune, hvor de private arbejdspladser forsvinder og hvor kommunen, vel vidende at muligheden for at hæve kommuneskatten væsentligt er ikke eksisterende, al den stund, at majoriteten ikke kan leve for de lave indkomster, der kan hales hjem, bliver nødt til at koncentrere det meste af et løbende udtyndet budget om social omsorg.

  Det fører til, at gaderne ikke bliver holdt rene, græsset på kommunens arealer bliver ikke slået, afhentningen af affald bliver udsat, biblioteket er forlængst nedlagt, politistyrken bliver formindsket og den almindelige utryghed ved tilværelsen stiger.

  Antallet af lokale læger falder, så ventetiden på en konsultation er ikke længere uger, men nærmer sig måneder.

  En hel del af de arbejdstagere, der endnu har et job, er ikke fastansatte.
  De arbejder på timebasis - uden sygedag- eller feriepenge, for ikke at nævne pensionsopsparing - ansat af "entreprenører", der indgår aftaler med de firmaer, der skal arbejdes for; dvs. et næsten daglejeragtigt ansættelsesforhold.

  Lyder det ikke forjættende? Tænk om fremtiden ved en dansk EU-udmeldelse med tiden ville føre til lignende forhold i f.eks. en lille dansk provinsby i i Jylland, når man ikke havde EU´s arbejderbeskyttelsesregler at læne sig op ad. Ingen kan påstå, at de nuværende danske regler ikke kan afskaffes, hvis Danmark kom til at stå "alene i verden", ligesom UK efter et "hard Brexit."

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement