Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anthony Barrett ·

  EU skal stå fast, uanset om det er UK eller Ungarn der er tale om.

  EU har hidtil udvist en slingrefri kurs over for det britiske Brexit cirkus. Det har været en moralsk opbakning til den del af den britiske befolkning, der for alt i verden ønsker et fortsat EU-medlemsskab, ikke mindst en majoritet af de ca. 2 mio. unge briter, der endnu ikke havde stemmeret ved den famøse "folkeafstemning" i 2016, hvor den daværende premiereminister David Cameron, i sikker overbevisning om at flertalet ønskede et "remain", totalt fejlvurderede situationen.

  De nytilkomne unge britiske vælgere ønsker at kunne uddanne sig og senere arbejde hvor som helst i de 28 EU-stater. Det behov har nostalgisk indstillede ældre medborgere, der forlængst har forladt - eller er blevet gået fra - det britiske arbejdsmarked, men som fortsat lever i illusionen om at "Brittania rules the waves", ikke.

  Man må håbe, at aftenens afstemning i det britiske underhus fører til, at "no deal" definitiv bliver taget af bordet.

  Hvad Ungarn angår bør EU udvise en fast holdning over for Victor Orban: Hvis ikke han evner eller ønsker at overholde vedtægterne i den forening hans land er medlem af, må han fortrække.

  Det vil nok få andre rebelske lande som Polen til at tænke sig om 2 gange, før de slår sig for meget i tøjret, ligesom jokeren Salvini i Italien falder til føje.

  EU bør udvise nultolerance over for medlemsstater, der ikke følger reglerne. Alt andet vil føre til langsom desintegration, hvad ingen af os kan være tjent med.

  Når provokatøren Morten Messerschmidt truer med at det vil føre til EU´s undergang, såfremt Victor Orban bliver banket på plads, er der blot tale om en sølle 5.te kolonne megafon, der råber i skoven. Svaret bliver derefter.


Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement