Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anne-Marie Krogsbøll · Ufrivilligt forsøgsdyr i digiherremændenes forsøgsstalde

  Digiherremænd...

  Nej, vi skal ikke satse mere på digitalisering - tvært imod. Har skribenterne nået at læse Shoshana Zuboffs banebrydende nye bog "The Age og Surveilance Capitalism"? I givet fald: Hvad er deres svar på den udfordring?

  Digitaliseringen er i fuld gang med at ødelægge vores samfund. Den flytter al magt og alle midler fra befolkningen, og op i toppen af samfundet - til digiherremændene, som er udenfor kontrol og indsigt. Og til deres lakajer i toppen af det offentlige system, regeringen og folketinget.

  Vi er de senere årtier druknet i digiskandaler, som har kørt vores samfund i sænk på mange leder, og som tydeligt har vist, at disse systemer ikke er til at styre. De giver milliarder ned i lommerne på digiherremændene, mens samfundet ikke får ret meget ud af det - andet en bøvl.

  Og efterspørger befolkningen mere digitalisering? Det tror jeg ikke - tvært imod. Det er økonomiske interesser, som kører det løb - i ly af Mørklægningslov, lukkede parti- og kandidatkasser, Bilderbergmøder og andre hyggesammenkomster mellem lobbyister og politikere og topembedsmænd i det skjulte.

  Vore topembedsmænd hjernevaskes flere gange årligt på dyre og fine rejser til Singulartity University i Silicon Valley, og kommer hjem og taler digiherremændenes sag overfor politikerne. Og så går det ellers med fuld fart ud over stepperne - uden hensyn til befolkningen.

  Retten til privatliv har vore politikere allerede stort set solgt til digiherremændene, og netop i dag sælger de endnu en bid gennem vedtagelsen af den nye sundhedslov. Dermed har de reduceret befolkningen fra at være mennesker til datamalkekvæg for forskning, og derved for industrien - for mennesker har rettigheder, det har datamalkekvæg ikke.

  Digitaliseringen gør vores samfund uendeligt sårbart for alle typer nedbrud og angreb. Ingen har styr på det. Det er direkte landsskadelig virksomhed at digitalisere yderligere, for jo mere vi digitaliserer, jo mere sårbare bliver vi. Digitaliseringen er en umenneskelig kolos på lerfødder.

  Jeg kan anbefale at se den ny svenske dokumentar/reality-serie "Nedsläckt land", som tager fat på, hvad der vil ske med vore gennemdigitaliserede samfund, hvis f.eks. elforsyningen bryder sammen. Meget foruroligende: https://www.svtplay.se/nedslackt-land
  En særdeles underholdende - og efter min mening geniale - udgave er den norske tv-serie "Valkyrien". Ja - begge dele er en form for underholdning - men det bliver det hverken mindre sandt eller mindre foruroligende af.

  Jeg tør garantere, at det ikke er bedre herhjemme - vi er som samfund en katastrofe, der bare venter på at ske. Og fokus er det helt forkerte sted - på at accelerere den hovedløse digitalisering yderligere - hvor fokus burde være på at sikre vitale infrastrukturer mod digitaliseringens undergravende hærgen.

  Vi skal ikke digitalisere mere - vi skal digitalisere mindre. Vi skal tilbage til et sted, hvor vi faktisk har rimeligt styr på monstret, og hvor medmenneskeligheden stadig er i højsædet - for det er den ikke nu. Den er ofret på digitaliseringens alter.

  Toppen af samfundet er for hjernevaskede og har for mange private økonomiske interesser på spil til at kunne indse, at de er på vildspor. Og de er dybest set ligeglade med samfundet og befolkningen, hvis bare de selv flyder ovenpå. Men vi andre kan godt se, at der er andet i livet end digitalisering - andet, som det nu gælder om at redde fra digitaliseringens hærgen, inden det er for sent. Vi burde i stedet satse på at blive verdens bedste til at skabe de geniale analoge løsninger - som IKKE leder til en katastrofe, der bare venter på at ske.

  www. analogist.dk

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal