Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Claus Lynge · Operachef, Opera Hedeland

  Replik til teaterchef Hans Henriksen

  Teaterchef ved Ålborg Teater Hans Henriksen skriver 12. juni i Altinget debat, at det økonomiske pres på teatrene, som Mette Bock efter hans mening har stået for, nu må lettes. For dernæst at slutte sig videre til at teatertilbuddene i stigende grad bliver for en snæver økonomisk elite.

  Der er nogle forhold, der skal nævnes i denne sammenhæng. Dels at teatrene selv kan fastsætte deres billetpriser, så det økonomiske argument om at holde bestemte publikumsgrupper ude af økonomiske årsager ikke behøver at være relevant. Dels at der hidtil gennem refusion af ydede rabatter fra teatrene side, har været mulighed for delvis kompensation for ydede rabatter.
  Men jeg tror også det er vigtigt at fastslå, at et vigtigt parameter for teatrene er, at der er en betalingsvillighed hos publikum til at købe teaterbilletter. Og denne betalingsvilje hænger ikke altid sammen med prisniveauet – men rummer mange andre elementer, her ikke mindst kvalitet af det producerede, relevans i tematik/emne osv. Og så er det altså også op til teatrene selv at sammensætte deres udgiftsprofil; mange teatre vælger at aptere tungt administrativt og på store PR-afdelinger mv. Herefter bliver der mindre tilbage til kærneopgaven: at kunstnere producerer forestillinger af en sådan kvalitet, at publikum tilskyndes til at købe billetter.


Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal