Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Alexander B ·

  Til modstandere af legalisering.

  Jer der taler en legalisering ned. Det fremgår tydeligt i jeres debatindlæg, at I mangler basalviden på området. Jeres holdninger, er typiske populistiske holdninger, som I har optaget gennem mange års skræmmekampagner.
  Her kommer ingen fakta på bordet, men kun ren stigmatisering.

  Jeg tror på, at I har denne holdning, fordi I (forhåbentligvis) vil jeres medmennesker det bedste. Netop derfor, burde I som er modstandere, undersøge baglandet grundigt og se på erfaringer man har gjort sig i udlandet. Cannabis har potentiale til at hjælpe rigtig mange mennesker, som har det svært. Det kan hjælpe folk med alt lige fra psykiske problemer, såsom angst, depression og ja endda de skizofreniramte og psykoseramte til folk med kroniske smerter og sklerose.
  Hvorfor? Fordi der i cannabisplanten er noget udover THC, som hedder CBD. Det har den præcis modsatte effekt af THC. Men sammen har de nævnte komponenter fra cannabisplanten en synergisk effekt. Med det menes at en lille smule THC sammen med CBD, går at CBD'en virker bedre. gerne en rate af 1:10. Det er forskelligt fra person til person, hvad der virker bedst.
  Der findes tusindvis af forskellige cannabissorter, ligesom dine æbler ude i haven ikke er den samme æblesort verden over. Nogle cannabissorter har et højt indhold CBD og lavt THC indhold, mens hos andre sorter er det modsat. THC har også sin plads i lindring af bestemte lidelser.

  Men faktum er, at I ved at være modstandere gør livet svære for en masse mennesker. Mennesker som let kunne selvmedicinere, da man let kunen gro planten selv. De ville kunne erstatte ringe virkende og bivirkningsfuld lægeordineret medicin. I mange tilfælde vil cannabis kunne erstatte opiater (Morfin, Benzodiazepiner), som mange har et lovligt misbrug ud af i dag. Det er medicinalindustrien ikke interesseret i og det er nok en af første grunde til, at I tænker som I gør. Medicinalindustrien betaler for skræmmekampagnerne.

  Det handler ikke kun om det frie valg, til selv at kunne bestemme om hvorvidt man vil ryge en hyggefed (som iøvrigt er langt mindre skadeligt end vores elskede sprut. Undersøg det selv) men også folkesundhed. Folkesundhed i den forstand, som jeg har beskrevet ovenfor ift. den medicin, som cannabis har potentiale for at kunne erstatte og hvordan man takler den, som er blevet misbruger. Uanset hvilket form for misbrug man har, så er der en bagvedliggende grund, som skal imødekommes. De skal have ordentlig hjælp. Ikke kriminaliseres.

  Så for guds skyld, kære modstandere. Brug nu i det mindste bare google lidt.. Undersøg sagen. For det har I ikke. Hvis man virkelig har sat sig ind i tingene og stadig er imod, er man ikke et rationelt fungerende menneske.
  I gør langt mere skade end gavn. Ligesom vores forbudspolitikere.

Prøv uddannelse gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement