Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Christina E Sørensen · ældre borger

  Samfundets brister

  Kære Asta Bjerre. Jeg kan kun beklage dit meget snævre syn på hash. Hvor kommer din opfattelse fra? Det virkelig tragiske er at alkoholen gennem generationer har haft frit spil i vores samfund med både menneskelige , samfundsmæssige og økonomiske uhensigtmæssige konsekvenser, og dette er fuldt ud accepteret!? Men du har jo også ret i din antagelse, for lidt så meget som mange ikke kan tåle alkoholen uden at gå bersærk i en voldsrus, lige så meget findes der mennesker, som ikke kan tåle at ryge hash. Du taler om virklighedsflugt, ja, de allerfleste mennesker har sin måde at fjerne sig fra den stress, de forpligtelser og krav som omverden stiller til daglig. For at ladde op og komme i kontakt med sig selve. Nogen spiser, nogen læser bøger, nogen lever for byture i weekender, nogle tyr til swingerklubber, nogen lever foran fjernsynet - der er mange måder at være virklighedsfjerne på. Men det fjerner jo ikke den kendsgerning, at vores nuværende samfunds rammer gør flere mennesker syge på sjælen.
  Det ideele ville være et samfund, hvor empati og medmensklighed var i fokus, hvor hver enkelt individ følte sig værdsat og brugbar - men det har vi ikke. I tusindvis af år er cannabis blevet benyttet på alle mulige måder med et væld af grunde af ganske almindelige mennesker, selv i Danmark.
  Hashen har hjulpet mig ud af en svær depression og angstanfald og ud af flere års brug af antidepressiv medicin.
  det betyder ikke at jeg nu er blevet et hashvrag, der er parat til indlæggelse på et psykiatrisk hospital - tværtimod. Jeg har fået ro og tillid til mig selv og er igen i mit liv blevet en social og afbalanceret person uden medicin. Jeg er heller ikke afhængig, men trygheden i at vide at der er hjælp i en joint, når eller hvis jeg får det skidt/bliver stresset/bliver ked af det, giver ro og overskud. Hvis mennesker som dig, med den unuancerede holdning , du giver udtryk for,får lov til at sætte dagsorden, er der mange i dette samfund, der ikke får lige muligheder for at leve et liv i trivsel. Hashen har hjulpet mig ud af depression og angst og års medicinforbrug. Nu hverken ryger jeg eller tager medicin, den mulighed synes jeg andre også skal have, uden at blive kriminaliserede.

Prøv sundhed gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement