Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Ib Christensen · fhv. MEP & MF

  Nej til ejendomsskattestop

  "Regeringen skal finde ud af, hvordan man kan sikre, at boligskatterne ikke stiger efter 2020, og samtidig skal der findes en løsning med den stigende grundskyld...", skriver Jarl Cordua - som om der var tale om objektive nødvendigheder og ikke et politisk valg. Penge er der nok af til at finansiere et sådant projekt, antyder han. De skal altså åbenbart tages gennem højere skat på folks arbejde.

  Det er stik imod, hvad alle økonomer anbefaler: Højere løbende ejendomsskat til fordel for lavere skat på arbejde. Det vil kunne forebygge den boligboble, der er under oppustning, især i hovedstaden og de større byer. Den modsatte politik vil skabe en ny finans- og gældskrise, med bankkrak, stagnation og arbejdsløshed.

  Højere ejendomsskat og lavere skat på arbejde vil lede investeringerne til arbejdspladser i erhvervslivet i stedet for til passiv anbringelse eller spekulation. Fordelingspolitisk vil det skabe større social retfærdighed og mere økonomisk lighed, ikke mindst mellem generationerne.

  Det er klart, at regeringen lægger op til den stik modsatte politik. Det er uansvarlig regeringsførelse, og man bør kunne forvente, at Folketinget viser ansvar og bremser regeringens økonomiske hærværk.

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement